05/07/2022 06/07/2022 Στην ανακαινισμένη εκ βάθρων κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, στην περιοχή της Κασσιώπης, μετέβει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό, της Α’ κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία αποτελείται από αγόρια δημοτικού σχολείου, με αρχηγό τον π. Κωνσταντίνο Μέριανο, ο οποίος ιδιαίτερα ασχολείται με την νεότητα και υπαρχηγό...
05 Ιουλίου, 2022 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 0:47

Α’ κατασκηνωτική περίοδος στην Κασσιώπη της Κέρκυρας

Διαδώστε:
Α’ κατασκηνωτική περίοδος στην Κασσιώπη της Κέρκυρας

Στην ανακαινισμένη εκ βάθρων κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, στην περιοχή της Κασσιώπης, μετέβει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό, της Α’ κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία αποτελείται από αγόρια δημοτικού σχολείου, με αρχηγό τον π. Κωνσταντίνο Μέριανο, ο οποίος ιδιαίτερα ασχολείται με την νεότητα και υπαρχηγό της κατασκήνωσης τον φοιτητή θεολογίας, Σπυρίδων Βασιλειάδη τέκνο ιερατικής οικογένειας.

Μαζί με τον Σεβασμιώατο, μετέβησαν και οι φιλοξενούμενοι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός και Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος οι οποίοι ομίλησαν στους κατασκηνωτές με λόγια πατρικά και αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στα παιδιά και στους αρχηγούς, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, στην νεότητα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και στα παιδιά τους υπογράμμισε τις πνευματικές ωφέλειες της κοινής ζωής, μέσα σε μία χριστιανική κατασκήνωση.

Έδωσε δε την ονομασία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, λαμβάνοντας αφορμή από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και στα παιδιά εξήγησε για την έννοια της πατρίδας μας και για την περιοχή των παραλίων της Μικράς Ασίας και της Ιωνίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας αλλά και της Κωνσταντινουπόλεως που ο ελληνισμός και το μεγαλείο του και το πνευματικό και το ιστορικό, είχαν ακμάσει σε αυτές τις περιοχές.

Τους μίλησε για το έργο των Αποστόλων και την θεμελίωση των πρώτων χριστιανικών εκκλησιών στην Ανατολή και στην Μικρά Ασία και προέτρεψε τα παιδιά το χρονικό διάστημα της κατασκηνωτικής περιόδου, να μελετήσουν την ιστορία του Ηροδότου αλλά και την νεότερη χριστιανική ιστορία στις περιοχές αυτές, μαζί με τους ομαδάρχες τους για να μάθουν την αληθινή ιστορία, η οποία σήμερα αποκρύπτετε.

Έδωσε δε ονόματα στις ομάδες από τις πόλεις της Μικράς Ασίας τις οποίες και χάσαμε. Αφού επιθεώρησε ο Σεβασμιώτατος όλες τις δομές της κατασκήνωσης, τα παιδιά και τα στελέχη αφέθηκαν ελεύθεροι να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης.

Η ικανοποίηση όχι μόνο του Μητροπολίτη Κερκύρας, αλλά και των φιλοξενουμένων Μητροπολιτών ήταν έκδηλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων