13/08/2022 13/08/2022 Με τη βοήθεια του Αγίου Τριαδικού Θεού, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, πριν από λίγες μέρες και η τελευταία κατασκηνωτική περίοδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας. Φέτος φιλοξενήθηκαν συνολικά περί τα 180 παιδιά στις τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους που έλαβαν χώρα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Βογατσικού, όπως κάθε χρόνο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο...
13 Αυγούστου, 2022 - 20:15

Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Με τη βοήθεια του Αγίου Τριαδικού Θεού, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, πριν από λίγες μέρες και η τελευταία κατασκηνωτική περίοδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας.

Φέτος φιλοξενήθηκαν συνολικά περί τα 180 παιδιά στις τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους που έλαβαν χώρα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Βογατσικού, όπως κάθε χρόνο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στους κόλπους και τα διδάγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατά τις ημέρες που φιλοξενήθηκαν στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος έδωσε ιδιαίτερη βάση και προσοχή στην εύρυθμη λειτουργία της Κατασκήνωσης. Ως υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων και ο ίδιος για πολλά χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου όπου υπηρέτησε για 25 χρόνια, γνωρίζοντας άριστα τα προβλήματα, τις σκέψεις αλλά και τις ανάγκες των παιδιών, επισκεπτόταν τακτικά το κατασκηνωτικό κέντρο, προκειμένου να τελέσει τον Αγιασμό κάθε περιόδου, να μιλήσει, να συμβουλέψει αλλά και να ενισχύσει την προσπάθεια.

Πέρα από το παιχνίδι, την ξεκούραση και την διασκέδαση που παρέχει το πρόγραμμα στους κατασκηνωτές και κατασκηνώτριες, γνώρισαν καλύτερα το φυσικό περιβάλλον, έμαθαν να αυτοεξυπηρετούνται και να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους, αλλά το σημαντικότερο έζησαν εκκλησιαστική ζωή και έμαθαν πως να ζουν αρμονικά μέσα σε μία κοινότητα ομηλίκων.

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης περιλάμβανε κατήχηση, διάφορες αθλοπαιδιές όπως ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5×5, καλαθοσφαίριση, βόλεϊ, ping pong αλλά και τοξοβολία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με εξειδικευμένο εκπαιδευτή που φρόντιζε για την εκπαίδευση των κατασκηνωτών. Από όλο αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο χορός και το τραγούδι.

Για την διεκπεραίωση όμως αυτής της ποιμαντικής προσπάθειας της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας και την υλοποίηση του προγράμματος συνέβαλαν άμεσα και αποτελεσματικά πολλοί εξωτερικοί παράγοντες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου για την παραχώρηση και την ταχύτατη προετοιμασία του Κατασκηνωτικού Κέντρου Βογατσικού.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στον υπεύθυνο του Γραφείου της Μητρόπολης Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά για την γενική οργάνωση της Κατασκήνωσης, στους αρχηγούς των κατασκηνωτικών περιόδων π. Ηλία Τσουμήτα καθώς και στην πρεσβυτέρα του κ. Συρμούλα, π. Χρήστο Μεσημέρη και την πρεσβυτέρα κ. Αναστασία καθώς και στους διακόνους π. Παύλο και π. Παντελεήμονα, καθώς και στους Ιερείς που βοήθησαν ποικιλοτρόπως στην λειτουργία της Κατασκήνωσης.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στις εθελόντριες μαγείρισσες, οι οποίες σε όλη την κατασκηνωτική περίοδο καθημερινώς διακονούσαν φροντίζοντας για τον επιούσιο άρτο.

Στα υπεύθυνα στελέχη από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.

Σε όλους του Δωρητές και χορηγούς και συγκεκριμένα:

Την εταιρεία Νόησις και τον πρόεδρό της κ. Γεώργιο Νικητίδη. Το super market Ελληνική Διατροφή και τον κ. Κώστα Κωστάρα. Το αρτοποιείο Θεά Δήμητρα. Τα αδέλφια Βασίλειο και Λευτέρη Υφαντίδη με το ομώνυμο αρτοποιείο. Το αρτοζαχαροπλαστείο Έλενα. Το κατάστημα Pizza Roma. Το κατάστημα Pizza Senior. Το καφεκοπτείο Σταυρίδη.

Καθώς και τους ιδιώτες κ. Πέτρο Κούστα, κ. Χρήστο Τσούκα, κ. Ελισάβετ Σπύρου, κ. Απόστολο Βιτανιώτη, κ. Δαμιανό Μάντζη, κ. Κωνσταντίνο Χαρακούση, κ. Καλλιόπη Μόσχου, κ. Παντελή Μάντζη.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων