11/11/2019 11/11/2019 Εκατό αγόρια και κορίτσια, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετέχουν στις Κατηχητικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, έλαβαν μέρος στη μονοήμερη προσκυνηματική εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητας, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς. Τον όμιλο των μικρών προσκυνητών, τους Ιερείς και τους Κατηχητές που...
11 Νοεμβρίου, 2019 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2019 - 20:34

Εκατό παιδιά στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς

Διαδώστε:
Εκατό παιδιά στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς

Εκατό αγόρια και κορίτσια, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετέχουν στις Κατηχητικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, έλαβαν μέρος στη μονοήμερη προσκυνηματική εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητας, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Τον όμιλο των μικρών προσκυνητών, τους Ιερείς και τους Κατηχητές που τους συνόδευαν, υποδέχθηκαν η Καθηγουμένη Αδελφή Θεοδέκτη και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής. Μετά το πρωινό κέρασμα που προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, οι νέοι και οι νέες μας συμμετείχαν σε πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις όπως η μελισσοκομία και τυροκομία.

Επίσης, για λίγες ώρες έγιναν μικροί ξυλοκόποι, ασχολήθηκαν με τα βότανα, έφτιαξαν φορητές εικόνες, διακόνησαν στην προετοιμασία της μεσημεριανής μοναστηριακής τράπεζας, έζησαν τη θαλπωρή και την αγάπη της μοναστηριακής ζωής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το μεσημέρι η Ιερά Μονή παρέθεσε τράπεζα, και νωρίς το απόγευμα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Καθολικό της Παλαιάς Ιεράς Μονής και μετά την καταληκτήρια ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου, π. Δαμασκηνού Κιαμέτη, αναχώρησαν από την Ιερά Μονή με κατεύθυνση τον Άγιο Αντώνιο Αγιάς. Εκεί τους ανέμενε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς π. Αθανάσιος Μακρής, ο οποίος τους προσέφερε το απογευματινό κέρασμα και νωρίς το βράδυ επέστρεψαν όλοι στο Βόλο.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων