15/02/2023 15/02/2023 Στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνα αφιερώνουν τον Σύνδεσμο τους οι νέοι της Επισκοπής Μπουκόμπας, την νεαρή Αγία της Αφρικής, έχοντας την παράδειγμα και προστάτη. Οι 40 νέοι από όλη την Επισκοπή, συνήλθαν σε συνάντηση στην Μπουκόμπα στις 11 με 12 Φεβρουαρίου φιλοξενούμενοι της Επισκοπής. Την πρώτη μέρα, άκουσαν τις εισηγήσεις του Αρχιμ. Σωφρόνιου Γκουτζίνη Πρωτοσυγκέλλου της...
15 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2023 - 14:03

Η Αγία Αικατερίνη οδηγεί τους νέους της Επισκοπής Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Η Αγία Αικατερίνη οδηγεί τους νέους της Επισκοπής Μπουκόμπας

Στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνα αφιερώνουν τον Σύνδεσμο τους οι νέοι της Επισκοπής Μπουκόμπας, την νεαρή Αγία της Αφρικής, έχοντας την παράδειγμα και προστάτη. Οι 40 νέοι από όλη την Επισκοπή, συνήλθαν σε συνάντηση στην Μπουκόμπα στις 11 με 12 Φεβρουαρίου φιλοξενούμενοι της Επισκοπής.

Την πρώτη μέρα, άκουσαν τις εισηγήσεις του Αρχιμ. Σωφρόνιου Γκουτζίνη Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Ξάνθης με θέμα: «Ενωμένοι με την Εκκλησία και μεταξύ μας» και του Γιάννη Τούμπα, Θεολόγου, με θέμα: «Η θέση των νέων μέσα την Εκκλησία» στη πρώτη συνεδρίαση τους στις 11/2.

Στη δεύτερη μέρα αφού άκουσαν τον Επίσκοπο τους κ. Χρυσόστομο που μίλησε με θέμα: «Η ανάγκη οργάνωσης των Ορθοδόξων νέων», έκαναν εκλογές και εξέλεξαν 7μελές Δ.Σ., που θα οργανώνει την δράση των νέων στην Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.

Σημαντικές πρωτοβουλίες

Οι νέοι πήραν σοβαρές αποφάσεις που θα βοηθήσουν πραγματικά την Επισκοπή. Πρότειναν να καλλιεργήσουν τα κτήματα της Επισκοπής, αφού σχεδόν όλοι οι νέοι είναι γεωργοί, για την τροφοδότηση των Ιδρυμάτων της Επισκοπής, όπουν τρέφονται σήμερα 500 νέοι. Με την βοήθεια της Επισκοπής αποφάσισαν να βάλλουν μελίσσια και να δημιουργήσουν κηροπλαστείο για τις ανάγκες της λατρείας των Ναών μας.

Αποφάσισαν να προβάλλουν την Ορθοδοξία προσκαλώντας τους άλλους Τανζανούς νέους με εκπομπές στα τοπικά ραδιόφωνα και την κυκλοφορία νεανικού ενημερωτικού φυλλάδιου. Θα γίνει προσπάθεια καταγραφής και οργάνωσης των νέων κατά Αρχιερατικές Περιφέρειες και κυρίως κατά Ενορίες. Στις Ενορίες σε συνεργασία με τους Ιερείς και τους Κατηχητές θα οργανωθούν εβδομαδιαίες Κατηχητικές και Αγιογραφικές συναντήσεις. Μεγάλη ευκαιρία βίωσης της ορθόδοξης ζωής δίνεται στους νέους με την συμμετοχή τους στις Κατασκηνώσεις, όπου και σαν σαν στελέχη θα συνοδεύουν τα μικρότερα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων