13/07/2021 13/07/2021 Για σκέψου να μην πρόφταινα κι αυτό το καλοκαίρι […] ν’ αφήνω κι άλλες ζωές να μπαίνουν στη δική μου (Τίτος Πατρίκιος, «Άλλο ένα καλοκαίρι») Με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Γυμνασίου-Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Πλήθος παιδιών είχαν την ευκαιρία να...
13 Ιουλίου, 2021 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2021 - 13:52

Η Μητρόπολη Ύδρας για την κατασκηνωτική περίοδο

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ύδρας για την κατασκηνωτική περίοδο

Για σκέψου να μην πρόφταινα
κι αυτό το καλοκαίρι
[…]
ν’ αφήνω κι άλλες ζωές να μπαίνουν στη δική μου
(Τίτος Πατρίκιος, «Άλλο ένα καλοκαίρι»)

Με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Γυμνασίου-Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Πλήθος παιδιών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν -τηρώντας όλα τα προτεινόμενα υγειονομικά μέτρα- τις ομορφιές της πευκόφυτης πλαγιάς του Τούρλου, αθλητικές δραστηριότητες και πνευματικές στιγμές ανάτασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, εντός του πλαισίου των εορτασμών των διακοσίων ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης του 1821, η κατασκηνωτική περίοδος επικεντρώθηκε στις διαχρονικές ελληνοχριστιανικές αξίες, από τις οποίες εμφορούνταν οι ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα. «Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η πίστη, η γενναιότητα, η αυτοθυσία, η φιλαδελφία, η ανδρεία, η ελευθερία και οι λοιπές αρετές των αγωνιστών στάθηκαν οδοδείκτες για την καθημερινή διαβίωση εντός της Κατασκήνωσης, αλλά και σημεία αναφοράς για τη ζωή όλων.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ για την αρχιερατική του ευλογία και την ανύστακτη μέριμνα και φροντίδα, στην οσιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου, Τιμοθέη, για την πολύπλευρη ενίσχυση και στήριξη, αλλά και στον πρωτοσύγκελο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριο Δαρδανό και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σάββα Ζέρβα, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα παιδιά και τα ωφέλησαν με την παρουσία και τον λόγο τους.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μη γίνει λόγος για τα «ἐκ τῶν ὧν οὐκ ἄνευ» στελέχη της κατασκήνωσης, δηλαδή το Αρχηγείο και τους εκλεκτούς Ομαδάρχες, που διακόνησαν με αυταπάρνηση και «ἐν παροξυσμῷ ἀγάπης» τα παιδιά όλες αυτές τις ημέρες. Ωστόσο, οι ευχαριστίες για τον αρχηγό Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, τους υπαρχηγούς κ. Παναγιώτη Κλήμη, κ. Μανώλη Μακαρατζή και κ. Παναγιώτη Στενάκη δεν μπορούν να εκφραστούν με μια απλή μνεία σε ένα δελτίο τύπου. Όπως και για τον αεικίνητο στην κουζίνα και πολύ αγαπητό στα παιδιά Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Νεκτάριο Κουκούλη, είθε ο Θεός να ευλογεί τους κόπους τους και να τους δυναμώνει. Ανάλογες ευχαριστίες και ευχές οφείλονται προς όλους τους ομαδάρχες της κατασκηνωτικής περιόδου, ήτοι τους: Παντελεήμονα Μπέση, Παναγιώτη Πάλλη, Μιχαήλ Κάλαβρο, Νικόλα Λαλαούνη, Ευστάθιο Σπηλιώτη, Σταύρο Μπαλαμπάνη, Γρηγόρη Γεωργακόπουλο, Νεκτάριο Θεοδωρόπουλο, Άγγελο Σκούρτη, Γιάννη Αμπελά, Απόστολο Βαλαζιώτη και Χρήστο Σπηλιώτη.

Στην απομόνωση του καιρού μας, τη φοβική ιδιωτεία, την ψηφιοποίηση της καθημερινότητας, την αβεβαιότητα που προκάλεσε και προκαλεί ένας θανατηφόρος ιός, πρόβαλε όλες αυτές τις ημέρες η χαρά της κοινωνίας των προσώπων, η σαρκωμένη Αγάπη, ο σεβασμός και η προστασία του «Άλλου», η ευθύνη και η ανέκφραστη χαρά της θεϊκής Ελευθερίας. Τα παιδιά μας λοιπόν, πρόφτασαν όχι μόνο να «βάλουν» κι άλλες ζωές αδελφών τους στη δική τους, κατά τον ποιητή, αλλά να επιτρέψουν και στην ίδια τους τη ζωή να αλλοιωθεί από την όντως Ζωή, από τον Χριστό. Έχουν να μας δώσουν δύναμη και ελπίδα για όσα περνούμε και όσα ποθούμε να έρθουν αντίστοιχα».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων