13/03/2023 13/03/2023 Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την ενορία Αγίας Άννης Χαλανδρίου, η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Η οικογένεια την Μεγάλη Σαρακοστή». Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία και συζήτηση με τον Πρωτ. Δημήτριο Παλιούρα, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Πάντων Καλλιθέας και την κα. Κατερίνα Δανδουλάκη – Χιόνη,...
13 Μαρτίου, 2023 - 12:23

«Η οικογένεια την Μεγάλη Σαρακοστή»: εκδήλωση για γονείς και παιδιά

Διαδώστε:
«Η οικογένεια την Μεγάλη Σαρακοστή»: εκδήλωση για γονείς και παιδιά

Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την ενορία Αγίας Άννης Χαλανδρίου, η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Η οικογένεια την Μεγάλη Σαρακοστή».

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία και συζήτηση με τον Πρωτ. Δημήτριο Παλιούρα, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Πάντων Καλλιθέας και την κα. Κατερίνα Δανδουλάκη – Χιόνη, Συγγραφέα καθώς και δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού.

Ο π. Δημήτριος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα της οικογένειας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής, στα όπλα που μας παρέχει η Εκκλησία προκειμένου ν’ ανταποκριθούμε σε αυτόν τον αγώνα, στους θησαυρούς που κρύβει η Μεγάλη Σαρακοστή και στις λατρευτικές ευκαιρίες που μας παρέχει ενώ επεσήμανε πως η οικογένεια αποτελεί χώρο καθημερινής άσκησης για τη Βασιλεία των Ουρανών.

Η κα. Δανδουλάκη αναφέρθηκε στην έννοια της μετάνοιας μέσα στην οικογένεια και επεσήμανε ότι η μετάνοια είναι συνδεδεμένη με την ειρήνη. Η αληθινή μετάνοια προϋποθέτει την αναγνώριση του λάθους και κατ’ επέκταση την απόφαση για αλλαγή. Παράλληλα η κα. Δανδουλάκη αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που πληγώνουν τόσο τη συζυγική σχέση όσο και τη σχέση των γονέων με τα παιδιά τους και υπογράμμισε ότι στόχος είναι μια αγαπημένη και ειρηνική οικογένεια.

“Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά και τους δύο ομιλητές για την συνεισφορά τους στην εκδήλωση, τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Χρήστο Βαρδαξή, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγ. Άννης Χαλανδρίου και τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Νικόλαο Καριοφύλλη, Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητας του Ι.Ν. Αγ. Άννης Χαλανδρίου, για την αγαστή συνεργασία και τη φιλοξενία της εκδήλωσης. Θερμές ευχαριστίες και στις κατηχήτριες του Ι.Ν. Αγ. Γερασίμου Ιλισίων, κα. Γεωργία Σέττα, κα. Μαρίνα Νικολοπλάκη και κα. Ελένη Μούτου, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων