26/01/2020 26/01/2020 Με την παρουσία πλήθους κόσμου και των παιδιών των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, της πόλεως της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής Αγιοβασιλόπιττας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Κέντρο Νεότητος της Μητροπόλεως, έναντι του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παιδική χορωδία...
26 Ιανουαρίου, 2020 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2020 - 11:57

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Γραφείου Νεότητος της ΙΜ Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Γραφείου Νεότητος της ΙΜ Μεσσηνίας

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και των παιδιών των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, της πόλεως της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής Αγιοβασιλόπιττας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Κέντρο Νεότητος της Μητροπόλεως, έναντι του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παιδική χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως, και την παρουσίαση του προγράμματος σπουδών της παιδικής χορωδίας υπό του κ. Κωνσταντίνου Σιάχου, Διευθυντού της Σχολής, αλλά και την παρουσίαση της νέας δασκάλας των παιδιών κ. Παρασκευής Λουμίτη, η οποία διευθύνοντας τη χορωδία  απέδωσε επίκαιρα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Εν συνεχεία προβλήθηκε σύντομο βίντεο με την ιστορία της Βασιλόπιτας και ακολούθησε ανάγνωση επίκαιρου χρονογραφήματος.

Τέλος την εορτή έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας π. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και προσέφερε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων