06/07/2020 06/07/2020 «Λεμονάδα Σπιτική»… διαφορετική! Στο 7ο επεισόδιο της πλέον αγαπημένης παιδικής διαδικτυακής εκπομπής, όλα είναι διαφορετικά, μιας και αυτή τη φορά το θέμα του επεισοδίου είναι η «Διαφορετικότητα». Στο περιεχόμενό της, λοιπόν, θα δούμε όλους του συντελεστές να λαμβάνουν άλλο ρόλο απ’ ό,τι συνήθως, παρουσιάζοντας διαφορετική στήλη από την δική τους. Οι ενδιαφέρουσες και διαφορετικές προσεγγίσεις...
06 Ιουλίου, 2020 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 11:20

«Λεμονάδα Σπιτική» – Επεισόδιο 7

Διαδώστε:
«Λεμονάδα Σπιτική» – Επεισόδιο 7

«Λεμονάδα Σπιτική»… διαφορετική! Στο 7ο επεισόδιο της πλέον αγαπημένης παιδικής διαδικτυακής εκπομπής, όλα είναι διαφορετικά, μιας και αυτή τη φορά το θέμα του επεισοδίου είναι η «Διαφορετικότητα». Στο περιεχόμενό της, λοιπόν, θα δούμε όλους του συντελεστές να λαμβάνουν άλλο ρόλο απ’ ό,τι συνήθως, παρουσιάζοντας διαφορετική στήλη από την δική τους.

Οι ενδιαφέρουσες και διαφορετικές προσεγγίσεις περνούν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις και ότι η «διαφορετικότητα» (καταγωγής, ειδικών ικανοτήτων…) δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητα και στην συνύπαρξη μας με τους άλλους. Άλλωστε, όπως επισημαίνεται στη στήλη της κατήχησης, στην Εκκλησία είμαστε όλοι ίσοι καθώς, είμαστε παιδιά ενός Θεού που μοιράζει ισάξια την αγάπη και τη χάρη Του. Διαφορετικοί, επίσης, υπήρξαν και οι Άγιοι στους οποίους αναφερόμαστε. Ο Άγιος Μωυσής ο Αιθίοψ και η Αγία Ματρώνα η Αόμματος με τους βίους τους έρχονται να αποδείξουν ότι η αγάπη του Θεού και η προσφορά χαρισμάτων δεν διακρίνει καταγωγή, χρώμα δέρματος ή σωματικές αναπηρίες. Συνεχίζοντας την καθιερωμένη ξενάγηση στο «Σπίτι του Θεού», ο π. Δημήτριος Κατούνης με τα παιδιά προχωρούν ανατολικά του Ναού, μαθαίνοντας τα μέρη του Σολέα ενώ, στη συνέχεια της εκπομπής, απόσπασμα από το «Φτερό της φιλίας» της Έλενας Νταβλαμάνου μας προϊδεάζει για να μια περίεργη νύχτα στο δάσος των ζώων όταν, ξαφνικά, ανακαλύπτουν ένα διαφορετικό για εκείνα πλάσμα, ένα μωρό!

Ενδιαφέρον έχουν η μαγειρική, οι εκπαιδευτικές συμβουλές αλλά και η εναλλακτική γυμναστική, που γίνονται με έναν «διαφορετικό» τρόπο ενώ, τέλος, το μικρό θεατρικό «Όταν ήμουν μικρός/Όταν μεγαλώσω» μας δείχνει τρυφερά τα όνειρα που έχουν τα μικρά παιδιά και τις αναμνήσεις που έχουν οι μεγάλοι ενήλικες.

Μια αλλιώτικη «Λεμονάδα Σπιτική» μας διδάσκει, μας μαθαίνει, μας διασκεδάζει… μας δροσίζει «διαφορετικά»!

Παρακολουθήστε το νέο επεισόδιο είτε στον από κάτω σύνδεσμο, είτε μέσω του καναλιού στο Υoutube της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αλλά και στη σελίδα του Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Ο Μικρός Παράδεισος» στο Facebook. Πρεμιέρα προβολής νέου επεισοδίου κάθε Κυριακή στις 6.00 μ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων