21/07/2020 21/07/2020 Ένα από τα πιο πλούσια και ενδιαφέροντα επεισόδια της «Λεμονάδας Σπιτικής» είναι το 9ο κατά σειρά, που αποτελεί, μάλιστα, και το προτελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης παιδικής εκπομπής. Αυτή τη φορά το θέμα του επεισοδίου είναι η αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα μας, γι’ αυτό και πίνουμε την «Λεμονάδα» μας σε ένα από τα...
21 Ιουλίου, 2020 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 13:35

«Λεμονάδα Σπιτική» – Επεισόδιο 9

Διαδώστε:
«Λεμονάδα Σπιτική» – Επεισόδιο 9

Ένα από τα πιο πλούσια και ενδιαφέροντα επεισόδια της «Λεμονάδας Σπιτικής» είναι το 9ο κατά σειρά, που αποτελεί, μάλιστα, και το προτελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης παιδικής εκπομπής. Αυτή τη φορά το θέμα του επεισοδίου είναι η αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα μας, γι’ αυτό και πίνουμε την «Λεμονάδα» μας σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου, στη γραφική και πανέμορφη Μακρινίτσα.

Ξεναγούμαστε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας «Οξεία Επίσκεψις», παρατηρούμε και μαθαίνουμε για τα σπάνια εκθέματά του, ενώ μικροί και μεγάλοι εικονογραφούμε το δικό μας προσκυνητάρι. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε τον μνημειώδη ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, εκκλησία «ορόσημο» για την πλατεία του χωριού της Μακρινίτσας και του Πηλίου γενικότερα. Τέλος, αγοράζουμε βότανα Πηλίου από το κατάστημα «Βοτανοθήκη» ενώ μαθαίνουμε για τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Φυσικά, δεν λείπουν η μαγειρική με τοπική μαρμελάδα, οι εκπαιδευτικές συμβουλές στο πιο όμορφο μπαλκόνι του Πηλίου και η υπαίθρια γυμναστική στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού. Πίσω στην πόλη, ο π.Δημήτριος Κατούνης συνεχίζει την ξενάγηση στον Ναό, μπαίνοντας αυτή τη φορά στα άδυτα του Ιερού και παρουσιάζοντας τα Ιερά Σκεύη.

 

«Δεν έχει σημασία σε ποιο τόπο ζείτε… Ο Θεός βρίσκεται παντού… σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά της Γης! Παντού υπάρχουν ναοί λατρείας Του, που είτε στέκουν περήφανα στην πλατεία ενός χωριού, είτε στολίζουν όμορφα τα τσιμεντένια σοκάκια μιας μεγαλούπολης..!».

Παρακολουθήστε το νέο επεισόδιο είτε κάνοντας κλικ στο παρακάτω βίντεο, είτε μέσω του καναλιού στο Υoutube της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αλλά και στη σελίδα του Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Ο Μικρός Παράδεισος» στο Facebook. Πρεμιέρα προβολής κάθε Κυριακή στις 6.00 μ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων