20/07/2021 20/07/2021 Με τη χάρη του Θεού, τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και η κατασκηνωτική περίοδος των ημερών 9-16 Ιουλίου για αγόρια δημοτικού στην περιοχή Τούρλου Αιγίνης. Νέοι κατασκηνωτές από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής...
20 Ιουλίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2021 - 17:03

Με τη χάρη του Θεού στην περιοχή Τούρλου Αιγίνης

Διαδώστε:
Με τη χάρη του Θεού στην περιοχή Τούρλου Αιγίνης

Με τη χάρη του Θεού, τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και η κατασκηνωτική περίοδος των ημερών 9-16 Ιουλίου για αγόρια δημοτικού στην περιοχή Τούρλου Αιγίνης. Νέοι κατασκηνωτές από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής της κατασκήνωσης, να αναπτύξουν φιλίες, να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να έρθουν πιο κοντά στον Χριστό.

Τις ευχάριστες δραστηριότητες και τις λατρευτικές ευκαιρίες συμπλήρωσαν οι αναφορές στις αξίες και τα ιδανικά των αγωνιστών της ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ κάθε ομάδα έλαβε ως προστάτη Άγιό της έναν Νεομάρτυρα της Εκκλησίας μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, «οι Μάρτυρες της Πίστης και Ήρωες της Πατρίδας» λειτούργησαν ως πρότυπα για τα παιδιά, τα οποία ακούγοντας για τον βίο και το μαρτύριό των αγίων μας, κατανόησαν τον ένθεο ζήλο τους και θέλησαν να μιμηθούν την εδραία πίστη τους και τη γενναιότητά τους. Το πλήθος των Νεομαρτύρων καταδεικνύει εύλαλα πως η Πίστη ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πόθο για Ελευθερία και πως οι υπόδουλοι Έλληνες θέλησαν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό «γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν Πίστη τὴν ἁγία καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερία».

Θερμές ευχαριστίες, για άλλη μια φορά, οφείλονται στον αρχιθύτη της τοπικής Εκκλησίας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, την οσιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου, Τιμοθέη μοναχή, καθώς και στον Αρχηγό Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμφιλοχιο Γελαδάκη και τους υπαρχηγούς κ. Παναγιώτη Κλήμη και κ. Μανώλη Μακαρατζή. Είναι αλήθεια πως «ἰσαρίθμους τῇ ψάμμῳ» ευχαριστίες ανήκουν σε όλους τους προαναφερθέντες για τη μέρινμα και την άμετρη προσφορά τους για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης.

Ανάλογες οι ευχαριστίες και για όσους βοήθησαν υπομονετικά στην κουζίνα, με πρώτο τον Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Νεκτάριο Κουκούλη. Τέλος, ονομαστικές ευχαριστίες και προσευχή ο παντοδύναμος Θεός να «ἀντικαταπέμψῃ» για την προσφορά τους προς Αυτόν «τὴν θείαν Χάριν καὶ τὴν δωρεὰν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος» στις ζωές τους, ανήκουν στους ομοδάρχες και τους βοηθούς τους, οι οποίοι με αυταπάρνηση διακόνησαν τα παιδιά στο «περιβόλι του Αγίου» μας. Πρόκειται για τους: Νεκτάριο Θεοδωρόπουλο, Σταύρο Μπαλαμπάνη, Αλέξανδρο Τσέλιο, Φίλιππο Κουτσούκη, Νικόλα Λαλαούνη, Αντώνη Μπαλαμπάνη, Μάριο Γεωργακόπουλο, Γιώργο Μποτσιβάλη, Βαγγέλη Σοφικίτη, Νεκτάριο Γιαννούλη, Παντελήμονα Μπέση, Γρηγόρη Γεωργακόπουλο, Άγγελο Σκούρτη, Άγγελο Κάλα, Βασίλη Γεωργακόπουλο, Παύλο Ανδρεάδη και Γιάννη Τζίτζη. Εξίσου οφειλετική ευγνωμοσύνη προς τα μεγαλύτερα παιδιά του επιτελείου, τα οποία αποτελούν το φυτώριο των μελλοντικών στελεχών και διακόνησαν την κατασκήνωση πολλαπλώς και «ἐκ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τους», με επιτελάρχη τον κ. Μιχαήλ Κάλαβρο.

Οι μέρες αμφότερων των κατασκηνωτικών περιόδων για νέους της Ι. Μητροπόλεώς μας μπορεί να περατώθηκαν, αλλά έγιναν πλέον μνήμη ζωντανή και συνυφασμένη με την αέναη συνάντηση όλων μας στο κοινό Ποτήριο της ζωής, γύρω από το οποίο συγκατασκηνώνουμε από τώρα και μέχρι την επόμενη δια ζώσης συνύπαρξη όλων μας. Είθε οι ευχές του μακαριστού Ποιμενάρχη μας Κυρού Ιεροθέου, του εμπνευστού και κτήτορος της κατασκήνωσης και η ουρανόθεν επίβλεψη των αοιδίμων αργηχών Ευφημίας Τσαντίλη και Αλεξάνδρας Κανελλακοπούλου -για τις ψυχές των οποίων τελέσθηκε τρισάγιο στις 15 Ιουλίου, ημέρα κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτου να προστατεύουν όλα τα παιδιά και τα στελέχη που πέρασαν από τον όμορφο τόπο της κατασκήνωσης, τον αγάπησαν, αποκόμισαν πνευματικά εφόδια και χαρούμενες αναμνήσεις και μετρούν αντίστροφα, για να βρεθούν και πάλι εκεί, στην σκέπη του Αγίου Νεκταρίου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων