11/02/2019 11/02/2019 Η σχέση της νεολαίας με την Εκκλησία στο προσκήνιο στην Χαρά Θεού ,μία εκπομπή της ΕΤ-3 με τον Μητροπολίτη Αργολίδος , τον πατέρα Βασίλειο Θερμό αλλά και με νέους, για τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και τη σχέση της νεολαίας με την Εκκλησία. Εκκλησία και Νεολαία, στη Χαρά Θεού. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος είναι Έλληνας...
11 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2019 - 21:29

Νέοι και Εκκλησία με τον Μητρ. Αργολίδος

Διαδώστε:
Νέοι και Εκκλησία με τον Μητρ. Αργολίδος

Η σχέση της νεολαίας με την Εκκλησία στο προσκήνιο στην Χαρά Θεού ,μία εκπομπή της ΕΤ-3 με τον Μητροπολίτη Αργολίδος , τον πατέρα Βασίλειο Θερμό αλλά και με νέους, για τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και τη σχέση της νεολαίας με την Εκκλησία. Εκκλησία και Νεολαία, στη Χαρά Θεού.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος είναι Έλληνας θεολόγος, Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος στην Κέρκυρα το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Πολύκαρπο.

Όπως γράφει ο argolikospoimin Το 1977 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά. Το 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του τομέα νεότητος. Το 1991, μετά την παραίτηση για λόγους ασθενείας του μακαριστού καθηγουμένου Αρχιμ. Νικοδήμου Μπανταλούκα, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά. Συνέγραψε πλήθος βιβλίων ποιμαντικού περιεχομένου. Μητροπολίτης Αργολίδος εξελέγη στις 18 Οκτωβρίου 2013 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

π. Βασίλειος Θερμός

Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασκεί την Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και νέων. Η διδακτορική του διατριβή στη Θεολογία έχει ως θέμα την ψυχολογία της ιερατικής κλίσεως. Μετεκπαιδεύθηκε ως επισκέπτης επιστήμονας (Visiting Scholar) στα πανεπιστήμια Ηarvard Boston University, Boston College και Andover Newton. Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι ο διάλογος Θεολογίας-Ποιμαντικής και Ψυχιατρικής-Ψυχαναλύσεως, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία της θρησκευτικότητας, η εφηβεία και τα προβλήματά της. Έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα κληρικών και εκκλησιαστικών στελεχών, έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα, καθώς και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και εκπομπές. Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Πρόσωπα /Ιδιότητες (Με σειρά εμφάνισης):

Τα πρόσωπα που εμφανίζονται και οι ιδιότητές τους:

Νεκτάριος, Μητροπολίτης Αργολίδος

π. Βασίλειος Θερμός, Δρ. Θεολογίας, Ψυχίατρος

Χριστίνα Κυριαζή, Τελειόφοιτος Λυκείου

Ιωάννης Αποστολούδης, Τελειόφοιτος Λυκείου

Νεκτάριος, Μητροπολίτης Αργολίδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων