14/01/2020 14/01/2020 Άγιος Βάρβαρος! Ίσως άγνωστος σε πολλούς, Άγιος. Ωστόσο, η ιστορία του είναι συγκλονιστική αφού το όνομά του συνδέεται με την πρότερη δράση του. Ήταν ως άλλος ”Απόστολος Παύλος” διώκτης των χριστιανών και μέλος Αραβικών ληστρικών ομάδων οι οποίες επέλασαν στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Μέσω ενός θαύματος πίστεψε στον Χριστό και μετενόησε. Στο χωριό Ποταμός,...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2020 - 17:38

Ο ιερέας του χωριού και τα παιδιά

Διαδώστε:
Ο ιερέας του χωριού και τα παιδιά

Άγιος Βάρβαρος! Ίσως άγνωστος σε πολλούς, Άγιος. Ωστόσο, η ιστορία του είναι συγκλονιστική αφού το όνομά του συνδέεται με την πρότερη δράση του. Ήταν ως άλλος ”Απόστολος Παύλος” διώκτης των χριστιανών και μέλος Αραβικών ληστρικών ομάδων οι οποίες επέλασαν στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Μέσω ενός θαύματος πίστεψε στον Χριστό και μετενόησε.
Στο χωριό Ποταμός, 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, υπάρχει ένας μικρός ναϊσκος, πολύ παλαιός χτισμένος στα μέσα του 16ου αιώνα, αφιερωμένος σ’ αυτόν τον Άγιο. Μνημείο κανονικό!

Εκεί προϊσταται ο πατήρ Γεώργιος Πετράκης ο οποίος διακονεί και στο ναό της Παναγίας της Ελεούσης. Ένας κερκυραίος ιερέας, ο οποίος θήτευσε για 17 ολόκληρα χρόνια στην Αθήνα. Στην μεγάλη ενορία του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος. Νέος, σχετικά, άνθρωπος έχοντας πολλά ακόμα να δώσει στην Εκκλησία, την Ορθοδοξία και την κοινωνία. Πριν 10 ακριβώς χρόνια, ζήτησε την μετακίνησή του στο μικρό και ταπεινό χωριό του.


Εκεί δεν αντιστάθηκε ούτε λεπτό στην πρόκληση να γαλουχήσει τη νεολαία και ιδιαίτερα τα μικρότερα παιδιά της περιοχής, περί τα εκκλησιαστικά αλλά και γενικότερα σε κάθε μορφής αξίες.
Σήμερα έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό κύτταρο νέων, κυριολεκτικά αξιοθαύμαστο.

 


Οι Ενοριακές Νεανικές Ομάδες, αριθμούν περί τα 50 μέλη. Υπάρχει τμήμα παιδιών προσχολικής ηλικίας, αλλά και ηλικιών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Υπάρχει οργανωμένη δράση ενισχυτικής διδασκαλίας με εθελόντριες καθηγήτριες για όλα τα ηλικιακά και σχολικά τμήματα. Τα μαθήματα τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι Ελληνικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, καθώς και μαθήματα πιάνου.


Η σχέση του πατρός Γεωργίου με τα παιδιά και τους γονείς δεν χρειάζονται λόγια για να περιγρφαφούν αφού η εικόνα στην οποία αποτυπόνωνται τα συναισθήματα, μιλάει από μόνη της. Η σχέση ιερέως, καθηγητριών και γονέων είναι υπέροχη! Δεν λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης, ξεσκάσματος και κοινωνικής επαφής. Ακόμα και μπάρμπεκιου είχε οργανώσει πρόσφατα ο πατήρ Γεώργιος μετά την περίοδο των γιορτών. Αυτός είναι ο άνθρωπός τους. Αυτοί είναι η οικογένειά του.


Ένα Ορθόδοξο κύτταρο της ελληνικής υπαίθρου που ο βίος και η πορεία του εξελίσσονται εδώ και λίγα χρόνια, είναι πρότυπο εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων