22/02/2021 22/02/2021 Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, οι Κατηχητικές Συντροφιές του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης, τις οποίες παρακολουθούσαν 110 κορίτσια, αντάμωσαν διαδικτυακά με τα παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς. Τα κατηχητόπουλα υποδέχτηκαν τα κορίτσια της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης, τα οποία φοιτούν στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή και στο...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 14:00

Παιδιά της Ομογένειας της Πόλης στις Κατηχητικές Συντροφιές της Ι.Μ. Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Παιδιά της Ομογένειας της Πόλης στις Κατηχητικές Συντροφιές της Ι.Μ. Νεαπόλεως

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, οι Κατηχητικές Συντροφιές του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης, τις οποίες παρακολουθούσαν 110 κορίτσια, αντάμωσαν διαδικτυακά με τα παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς.

Τα κατηχητόπουλα υποδέχτηκαν τα κορίτσια της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης, τα οποία φοιτούν στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή και στο Ζάππειο, με φλάουτο και πιάνο εκτελώντας κομμάτια κλασσικής μουσικής.

Στη συνέχεια, ανακάλεσαν αγαπημένες στιγμές από τις όμορφες περιόδους συμβίωσης στην Κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων, από την Κατασκήνωση της Μητρόπολης στο Ποσείδι, και από τον Ξενώνα «Φιλοξενία», το χειμώνα. Συζήτησαν και αντάλλαξαν σκέψεις σχετικά με το θέμα: «πίστη: άλμα στο κενό». Κατασκεύασαν με μεγάλη επιτυχία ένα κρεμαστό διακοσμητικό φανάρι για το δωμάτιό τους και έπαιξαν με την καρδιά τους.

Προγραμμάτισαν την επόμενη συνάντησή τους, ενώ ετοιμάζονται ήδη πυρετωδώς για το Διαδικτυακό Διαγωνισμό Ζωγραφικής και το Διαδικτυακό Φεστιβάλ Θεάτρου την ερχόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εδώ και οκτώ χρόνια στελέχη από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, επανδρώνουν κάθε καλοκαίρι την Παιδόπολη, την Κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη νήσο Πρώτη.

Η διακονία αυτή αποτελεί «αντίδωρο» ευγνωμοσύνης, για όσα απολαμβάνουν τα στελέχη, κάθε φορά που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, μέσα στη μυρωμένη ατμόσφαιρα της πατρικής στοργής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων