04/12/2022 04/12/2022 Αντήχησαν και πάλι οι τρούλοι του επιβλητικού Ιερού Ναού των Αγίων ενδόξων ισαποστόλων, των Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου, από τις αγγελικές μελωδίες των παιδιών της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός, όπως και κάθε πρώτη Κυριακή ανά μήνα, οπότε και ψάλλει η εν λόγω Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον ιδρυτή της Σπυρίδωνα Ασπιώτη. Η Ακαδημία Ψαλτικής...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 21:50

Παιδικές φωνές και πάλι στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Διαδώστε:
Παιδικές φωνές και πάλι στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Αντήχησαν και πάλι οι τρούλοι του επιβλητικού Ιερού Ναού των Αγίων ενδόξων ισαποστόλων, των Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου, από τις αγγελικές μελωδίες των παιδιών της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός, όπως και κάθε πρώτη Κυριακή ανά μήνα, οπότε και ψάλλει η εν λόγω Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον ιδρυτή της Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός είναι επί 12ετία η μοναδική στην Ελλάδα Παιδική Βυζαντινή Χορωδία με λειτουργικό χαρακτήρα.

Στη σημερινή Θεία Λειτουργία συνέδραμε τη Χορωδία και ο Λαμπαδάριος του Ναού κ. Γεώργιος Χρηστάνας.

Του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννης Τράγκας, συνεπικουρούμενος από τους συνεφημερίους του π. Μεθόδιο Τρυφωνακόπουλο και π. Δημήτριο Μιχαηλίδη.

Στο κήρυγμά του ο π. Ιωάννης εξήγησε τα μηνύματα της Ευαγγελικής περικοπής, αντλώντας την ερμηνεία από το υπόμνημα του Ευθυμίου Ζιγαβηνού (12ος αι.).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανακοίνωσε και την ολοκλήρωση του καθαρισμού των εικόνων της κόγχης του Ιερού Βήματος.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων