05/11/2021 05/11/2021 Κατόπιν αποφάσεως της Συνεδρίας της 3ης Νοεμβρίου 2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εστάλη Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου αναγγέλεται η πραγματοποίηση Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821»....
05 Νοεμβρίου, 2021 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2021 - 16:57

Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαδώστε:
Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κατόπιν αποφάσεως της Συνεδρίας της 3ης Νοεμβρίου 2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εστάλη Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου αναγγέλεται η πραγματοποίηση Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 στην Λαμία και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς ΜητροπόλεωςΦθιώτιδος, η οποία με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, έχει αναλάβει την φιλοξενίατων Μελών της Επιστημονικής και της Οργανωτικής/Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και των Συνέδρων και γενικά την κάλυψη τωνεξόδων του Συνεδρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής ΧριστιανικήςΑγωγής και Νεότητος θα προεδρεύσει της Επιστημονικής Επιτροπής, ενώ Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν:

1) Ο κ. Αντώνιος Σμυρναίος, Καθηγητής ΝεοελληνικήςΙστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 2) Ο κ. Λαυρέντιος Δελασσούδας, ΟμότιμοςΚαθηγητής Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ.3) Η κ. Σεβαστή Μαζέρα – Μάμαλη, Δρ ΒυζαντινήςΜουσικολογίας, τ. Διδάσκουσα στην ΑΕΑ ΒελλάςΙωαννίνων, Ιδρύτρια και Δομεστίκαινα Χορού Ψαλτριών«ΑΔΟΥΣΑΙ», Καθηγήτρια Μουσικής. 4) Ο κ. Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής ΑΠΘ, πρώηνΚοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής.11Γιά τό Δελτίο Τύπου καί γιά κάθε πληροφορία σχετικήΓιά τό Δελτίο Τύπου καί γιά κάθε πληροφορία σχετικήμέ τήν δραστηριότητα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος,μέ τήν δραστηριότητα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος,οἱ ἐνδιαφερόμενοι μποροῦν νά ἀπευθύνονται καί στήν ἠλεκτρονική διεύθυνση :οἱ ἐνδιαφερόμενοι μποροῦν νά ἀπευθύνονται καί στήν ἠλεκτρονική διεύθυνση :www.ecclesia .grwww.ecclesia .gr

Στο Συνέδριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατάτης διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ οι Εισηγητές και οι Σύνεδροι,Κληρικοί και λαϊκοί, κατά την προσέλευσή τους θα επιδεικνύουντο ενδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νοσήσεως ήδιενεργείας ελέγχου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων