28/10/2021 28/10/2021 Εκδήλωση για το Έπος του 1940 από το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Στην ανακαινισμένη μεγάλη αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και τηρουμένων όλων των μέτρων που προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 τη εορτή για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 8:31

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τα παιδιά “ταξίδεψαν” τους γονείς στο Έπος του ’40

Διαδώστε:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τα παιδιά “ταξίδεψαν” τους γονείς στο Έπος του ’40

Εκδήλωση για το Έπος του 1940 από το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Στην ανακαινισμένη μεγάλη αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και τηρουμένων όλων των μέτρων που προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 τη εορτή για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Τα παιδιά δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα, ικανή να ταξιδέψει τους γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση στο έπος του ’40.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου και μουσικός κ.Γιάννης Γρηγοράκης παρουσία των Διευθυντών των υπολοίπων βαθμίδων των Εκπαιδευτηρίων μας, της κας Μαρίας Τυράσκη (Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου), της κ. Κυριακής Κούβαρη (Γυμνασίου και Γενικής Διευθύντριας των Εκπαιδευτηρίων) και κας Μυρσίνης Σφαιρίδου (Λυκείου).

Η γιορτή, στο ξεκίνημα της οποίας έγινε η επίδοση των Αριστείων της χρονιάς που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των τμημάτων της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, μεταφέροντας τις ευχές και την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου, αναφέρθηκε κυρίως στο θαύμα της εποποιίας του ‘40.

«Οι Έλληνες που έκαναν το έπος του ‘40 είχαν πραγματικά κυβερνήτη του Ελληνικού λαού, του Ελληνικού Κράτους τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, τον αληθινό Θεό και Σωτήρα», είπε αρχικά ο π. Νήφων, ενώ αναφερόμενος στις ιστορικές πηγές τόνισε πως «παντού φαίνεται ότι τα συστατικά της επιτυχίας ήταν η πίστη στον Θεό και η αδούλωτη καρδιά του Έλληνα η οποία παρέμενε αδούλωτη εδώ και 3.000 χρόνια με διαρκείς αγώνες».

«Εκεί αποδίδονται και τα θαύματα τα πολλά όπου οι στρατιώτες μας από την μεγάλη τους πίστη στον Θεό έβλεπαν την Παναγία να προπορεύεται στα αλβανικά βουνά, έβλεπαν την Αγία Βαρβάρα να σημαδεύει στο πυροβολικό, τον Άγιο Γεώργιο να κατευθύνει τους στρατιώτες, τους Αρχαγγέλους και άλλους πολλούς Αγίους να κατευθύνουν τις μάχες», είπε σε άλλο σημείο ο π. Νήφων, συμπληρώνοντας πως «τελικά αυτή η πίστη δίνει τη νίκη, αυτή η πίστη στον Θεό φέρνει την χαρά στις καρδιές των ανθρώπων».

«Υπάρχει ελπίδα», «υπάρχετε εσείς οι γονείς που αγαπάτε την Εκκλησία, που εμπιστεύεστε την Εκκλησία και που εμπιστεύεστε τα παιδιά σας σε αυτό εδώ το σχολείο. Υπάρχουν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους πραγματικά όχι μόνο να διατηρήσουν ένα υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο σ’ αυτό το σχολείο, αλλά ουσιαστικά να μορφώσουν Χριστό και Ελλάδα μέσα στις καρδιές των παιδιών», είπε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο π.Νήφων Καπογιάννης, ευχόμενος «τα παιδιά μας να έχουν πάντα καλή πρόοδο τόσο στα μαθήματά τους, όσο και στην εν Χριστώ πνευματική τους ζωή. Εύχομαι να ζήσουν πάντοτε σε όλη τους τη ζωή ειρηνικά, να μην χρειαστεί ποτέ να μπουν σε διαδικασίες να υπερασπιστούν με το αίμα τους την πατρίδα μας, αλλά και αν αυτό χρειαστεί είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν, γιατί σήμερα με αυτή την μεγαλειώδη γιορτή απέδειξαν ότι μέσα στις φλέβες τους κυλά αίμα ηρωικό», είπε καταλήγοντας.

Τις εντυπώσεις έκλεψε για ακόμη μια φορά η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων μας υπό την διεύθυνση του κ. Γιάννη Γρηγοράκη, ενώ τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στην παρέλαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλεως του Πειραιά και στην οποία θα παρελάσουν με καμάρι και υπερηφάνεια όλες οι βαθμίδες των εκπαιδευτηρίων μας (Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο)

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Γρηγοράκης ο οποίος – μεταξύ άλλων – τόνισε πως «οι αγωνιστές του 1940 απαιτούν από εμάς κάτι απλό: να σκύψουμε στην θυσία τους αντλώντας κάθε προβληματισμό και ερέθισμα που θα αποβεί χρήσιμο στη ζωή μας. Απαιτούν να μην επαναπαυτούμε στις δόξες του παρελθόντος». «Το μήνυμα του ‘’ΟΧΙ’’ καθίσταται αναγκαίο χρέος για όλους, εθνική επιταγή. Η κληρονομιά και ο αγώνας των προγόνων μας οφείλει να διατηρείται ως κόρη οφθαλμού από εμάς, αφού είμαστε οι φορείς μιας ιερής παράδοσης και κληρονόμοι ενός μοναδικού μεγαλείου».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων