20/10/2020 20/10/2020 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η πρώτη, για την φετινή εκκλησιαστική περίοδο, συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι συναντήσεις αυτές που πραγματοποιούνται δύο Δευτέρες κάθε μήνα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας έχουν καταστεί πλέον θεσμός, με πολλά...
20 Οκτωβρίου, 2020 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2020 - 18:32

Πρώτη συνάντηση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας με του νέους

Διαδώστε:
Πρώτη συνάντηση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας με του νέους

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η πρώτη, για την φετινή εκκλησιαστική περίοδο, συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι συναντήσεις αυτές που πραγματοποιούνται δύο Δευτέρες κάθε μήνα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας έχουν καταστεί πλέον θεσμός, με πολλά νέα παιδιά, φοιτητές και νέα ζευγάρια να έχουν ανταποκριθεί με θέρμη στην πρόσκληση του Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, συμμετέχοντας ζωηρά σε αυτή την όμορφη παρέα πνευματικής συζήτησης και γνωριμίας.

Στην πρώτη για φέτος χθεσινή μεταξύ τους συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολίες, στις αδυναμίες καθώς και στα πολλά ψυχολογικά προβλήματα που προκάλεσε σε πολλούς συνανθρώπους μας η νόσος Covid-19, η οποία στάθηκε η αφορμή να δοκιμαστεί η πίστη και η υπομονή πολλών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τα «αυτονόητα» που απωλέσαμε και εκτιμήσαμε όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας και επισήμανε την διαφορά μεταξύ «φόβου» και «πρόληψης». Τέλος, επισήμανε την μέγιστη αξία της προσευχής, η οποία αποτελεί μεγάλη ασφάλεια και ελεύθερη επικοινωνία με το Θεό.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, με τους παρισταμένους να θέτουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους στον Σεβασμιώτατο, αναφέροντας προσωπικές εμπειρίες και βιώματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ μετά το πέρας προσφέρθηκε κέρασμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων