20/03/2023 20/03/2023 Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 μαθητές από το 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’. Συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη...
20 Μαρτίου, 2023 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 12:07

Πρώτος εκπαιδευτικός προορισμός το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Διαδώστε:
Πρώτος εκπαιδευτικός προορισμός το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 μαθητές από το 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’.

Συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών ζύμωσαν τα δικά τους πρόσφορα και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Την ίδια ημέρα Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Πυλαίας Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μαθητές του 3ου Λυκείου Αγ. Αναργύρων Αττικής.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μαθητές του Γενικού Λυκείου Κορώνειας Θεσσαλονίκης και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λάρισας.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 το Μουσείο μας υποδέχθηκε μαθητές του Λυκείου Συκιάς Χαλκιδικής και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής Πυλαίας

Ακόμη, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 το Βυζαντινό Μουσείο υποδέχθηκε μαθητές του 1ου Λυκείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγ. Μαρίνα” Στυλίδας.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 6 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων