07/02/2020 07/02/2020 Πργματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου, στον Ι­ε­ρο Να­ο Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης η τε­λε­τη κο­πής Βα­σι­λό­πι­τας για τους Πανοσ/τους και Αιδεσ/τους Ιερείς – Υπευθύνους Νεότητος καθώς επίσης και τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριες και τα στελέχη των νεανικών δραστηριοτήτων των Ιερών Ναών της Μη­τρο­πόλε­ως Κηφισίας. Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος...
07 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:55

Στη σπουδαιότητα της κατηχήσεως αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας

Διαδώστε:
Στη σπουδαιότητα της κατηχήσεως αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας

Πργματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου, στον Ι­ε­ρο Να­ο Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης η τε­λε­τη κο­πής Βα­σι­λό­πι­τας για τους Πανοσ/τους και Αιδεσ/τους Ιερείς – Υπευθύνους Νεότητος καθώς επίσης και τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριες και τα στελέχη των νεανικών δραστηριοτήτων των Ιερών Ναών της Μη­τρο­πόλε­ως Κηφισίας. Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος.

Ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, η τε­λε­τή κο­πής της Βα­σι­λό­πιτας. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος στην εισήγησή του, ανεφέρθη στη σπουδαιότητα της κατηχήσεως, η οποία ήταν αποκλειστικό έργο του Επισκόπου και των κληρικών. Προέτρεψε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες να δίδουν έμφαση στην παρουσίαση του περιεχομένου της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης καθώς και στις δογματικές αλήθειες της Εκκλησίας μας και να μην αυτοσχεδιάζουν . Τέλος τους ευχαρίστησε για την παρουσία και την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Πρωτ/ρος π. Χαραλάμπης Θεοδώσης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Αιδεσ/του Πρωτοπρ. π. Αντωνίου Παπαχαραλάμπους, με θέμα: «Απλές προτάσεις κατηχητικού έργου».

Τέλος παρετέθη πλούσιο κέρασμα το οποίο ετοίμασαν οι κυρίες της Ενοριακής Δράσεως του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων