23/07/2021 23/07/2021 Τον αγιασμό για την έναρξη της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου για τα κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2021 στην Κασσιώπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Η κατασκηνωτική αυτή περίοδος, στην οποία τηρούνται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (όλα τα στελέχη, το προσωπικό και οι...
23 Ιουλίου, 2021 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 8:10

Στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Διαδώστε:
Στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Τον αγιασμό για την έναρξη της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου για τα κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2021 στην Κασσιώπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Η κατασκηνωτική αυτή περίοδος, στην οποία τηρούνται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (όλα τα στελέχη, το προσωπικό και οι κατασκηνώτριες εισήλθαν με rapid test, ενώ απαγορεύονται οι επισκέψεις και τα παιδιά θα κάνουν ανά τακτά διαστήματα self test), θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου. Τα στελέχη και τα κορίτσια παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα στον Σεβασμιώτατο, με έμφαση στην συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, καθώς η κατασκήνωση έχει ως γενικό της θέμα το “Ζωή ελευθερίας”.

Ενθουσιασμένος ο κ. Νεκτάριος συνεχάρη το αρχηγείο και τα στελέχη, τα οποία σχεδόν όλα διετέλεσαν κατασκηνώτριες τα προηγούμενα χρόνια, ενώ προσφώνησε τα παιδιά ως εξής:

“Ο απόστολος Παύλος μας προτρέπει να κάνουμε τον χρόνο μας καιρό, να τον αξιοποιήσουμε πνευματικά. Αυτό γίνεται στην ζωή της κατασκήνωσης. Κάθε στιγμή καλούμαστε να την αξιοποιήσουμε, ώστε εκτός από χρόνος που περνά όμορφα, να γίνεται καιρός, ευκαιρία να γνωρίσουμε την αλήθεια της πίστης, που δίνει νόημα στην ζωή μας. Να προσπαθήσουμε, εκτός από τους στόχους και τα όνειρα, να εμπιστευθούμε τον Θεό και να καλλιεργήσουμε τις πνευματικές μας δυνάμεις. Οι άνθρωποι μας ωθούν να σκεφτόμαστε μόνο με βάση τους κοσμικούς στόχους. Η Εκκλησία μας δείχνει ότι έχουμε κληθεί να πορευόμαστε ως μια οικογένεια, να νοιαζόμαστε για τον πλησίον μας, αλλά και να μην βλέπουμε την ζωή μόνο στην προοπτική της υλικότητας. Η καταξίωση του ανθρώπου έρχεται όταν δημιουργεί και όταν δεν μένει μόνος του, κλεισμένος στον εαυτό του. Ο άνθρωπος όταν είναι μόνος του είναι κόλαση. Όταν είναι με τους άλλους είναι παράδεισος. Αυτή είναι και η ζωή της Εκκλησίας. Αυτή είναι και η κατασκήνωση.

Η τοπική μας Εκκλησία ανακαινίζει συνεχώς τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, παρά τις δυσκολίες, ώστε τα παιδιά να έχουν έναν χώρο που θα διευκολύνει την παραμονή τους, θα δώσει σ’ αυτά την δυνατότητα να γνωρίσουν τον Θεό και τον συνάνθρωπο σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, θα τα κάνει να χαρούν με ωραίες δραστηριότητες και θα δώσει την ευκαιρία να έχουν αγαθές μνήμες. Πολλά παιδιά που πέρασαν από τις κατασκηνώσεις ξεχωρίζουν. Είναι επιστήμονες, καλοί επαγγελματίες, πάνω απ’ όλα γονείς που απέκτησαν αξίες πνευματικές στην κατασκηνωτική ζωή. Ένα δέντρο δεν μπορεί να μεγαλώσει αν δεν καλλιεργηθεί, αν δεν στηριχτεί, αν δεν το φροντίσουν κάποιοι. Αυτό γίνεται και στην ζωή των νέων μας. Εκτός από την οικογένεια και το σχολείο, η Εκκλησία θέλει να συμβάλει στο να πορεύονται υγιώς οι νεώτεροι. Γι’ αυτό και ο αγώνας για βελτίωση των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων θα συνεχιστεί, όπως και η φροντίδα ώστε άνθρωποι, κληρικοί και λαϊκοί, που αγαπούνε τα παιδιά, να είναι κοντά τους με όρεξη, θυσία και αφιέρωση.

Να έχετε χαρά στην κατασκήνωση, χαρά στην Εκκλησία. Να μην λησμονείτε ότι ως κοπέλες καλείσθε να παλέψετε με δυναμισμό, να πετύχετε στην ζωή. Μη λησμονείτε όμως ότι μέσα στην φύση της γυναίκας υπάρχει και η μητρότητα, η οικογένεια, που την ολοκληρώνει ως πρόσωπο. Πάρτε δύναμη από την συνύπαρξη της κατασκήνωσης, για να μπορείτε να επιλέγετε σωστά τις σχέσεις σας, αλλά και τις επιδιώξεις σας. Ο Χριστός είναι μαζί σας και ο επίσκοπος ως πνευματικός πατέρας χαίρεται και σας καμαρώνει, προσευχόμενος για όλους”.

Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους αρχηγούς, τα στελέχη και το εθελοντικό προσωπικό, κληρικούς και λαϊκούς, για τον κόπο η κατασκήνωση να λειτουργεί όσο καλύτερα γίνεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων