06/04/2021 06/04/2021 Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας Ι.Α.Α. διοργάνωσε την Κυριακή 4 Απριλίου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, τη διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση για Κατηχητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός: αίτια – συνέπειες – αντιμετώπιση»....
06 Απριλίου, 2021 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 9:11

Σχολικός εκφοβισμός: O ρόλος των Κατηχητών

Διαδώστε:
Σχολικός εκφοβισμός: O ρόλος των Κατηχητών

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας Ι.Α.Α. διοργάνωσε την Κυριακή 4 Απριλίου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, τη διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση για Κατηχητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός: αίτια – συνέπειες – αντιμετώπιση».

Στην συνάντηση συμμετείχαν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, πενήντα πέντε συμμετέχοντες από πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Τη συνάντηση – συζήτηση προλόγισε ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Παπαποστόλου και χαιρέτησε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος.

Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο οι ομιλητές, κ. Ξηρουχάκη Μαρία (Ψυχολόγος) και κ. Σωτήριος Κόλλιας (Εκπαιδευτικός – Θεολόγος – Συγγραφέας), οι οποίοι αναφέρθηκαν πολύ διεξοδικά στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Συγκεκριμένα επεσήμαναν πως η σχολική βία και ο εκφοβισμός, που εκδηλώνεται μεταξύ μαθητών, είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους και που ενέχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία των παιδιών. Οι εισηγήσεις τους είχαν ως σκοπό να διερευνήσουν τον ορισμό της έννοιας αυτής, τις διαστάσεις και τις μορφές του φαινομένου, τα χαρακτηριστικά θυτών και θυμάτων, τις συμπεριφορές που καθιστούν σχολική βία καθώς και τον ρόλο γονέων, εκπαιδευτικών και κατηχητών.

Στη συνέχεια των εισηγήσεων ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για προσωπικές εμπειρίες και βιώματα και να πάρουν απαντήσεις. Όλοι παρατήρησαν πόσο σημαντικά ήταν όλα όσα ειπώθηκαν και φυσικά δόθηκε αφορμή για προβληματισμό και επαγρύπνηση πάνω σε αυτό το φλέγον θέμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων