12/04/2019 12/04/2019 Πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την ενορία της Αγίας Άννας Χαλανδρίου, η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: “Συγχωρώ… κάνω χώρο στην καρδιά μου να χωρέσω με σένα, με τον άλλον, με τον άλλον… Κάνω χώρο να χωρέσουμε μαζί» (Μητροπολίτης Anthony Bloom), κατά την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.     Αλήθεια,...
12 Απριλίου, 2019 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2019 - 16:23

“Συγχωρώ”: Mία πολύ ενδιαφέρουσα βιωματική συνάντηση

Διαδώστε:
“Συγχωρώ”: Mία πολύ ενδιαφέρουσα βιωματική συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την ενορία της Αγίας Άννας Χαλανδρίου, η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: “Συγχωρώ… κάνω χώρο στην καρδιά μου να χωρέσω με σένα, με τον άλλον, με τον άλλον… Κάνω χώρο να χωρέσουμε μαζί» (Μητροπολίτης Anthony Bloom), κατά την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

 

 

Αλήθεια, πόσο επιτρέπουμε στους άλλους να χωρέσουν στην καρδιά μας; Την εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε δύο βιωματικά εργαστήρια, συντόνισαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχοκοινωνικής Αγωγής & Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας Οικογένειας Ι.Α.Α. και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Θεολόγος – Εκπαιδευτικός, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας.

 

 

Μέσω των βιωματικών αυτών συναντήσεων δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συζητήσουν για το κατά πόσο είναι εύκολη υπόθεση η συγχώρεση, να αναζητήσουν τις αιτίες εξαιτίας των οποίων δυσκολευόμαστε να συγχωρέσουμε αλλά και τα ψυχικά αποθέματα που μας βοηθούν ώστε να συγχωρέσουμε. Μπορεί η συγχώρεση να είναι λυτρωτική; Υπάρχουν όρια στη συγχώρεση; Άραγε, η συγχώρεση συνοδεύεται από αλλαγή;

Οι συναντήσεις αυτές αποτέλεσαν μια ωραία ευκαιρία γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού για όλους.

 

 

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Χρήστο Βαρδαξή, Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο της ΚΑ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας καθώς και τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο π. Νικόλαο Καριοφύλη, Πρόεδρο της Ενοριακής Νεανικής Εστίας για τη ζεστή φιλοξενία της εκδήλωσης και την αγαστή συνεργασία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων