17/11/2022 21/01/2023 Με αντιπροσωπείες μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και από το Γυμνάσιο Πανόρμου συναντήθηκε την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος. Το πρωί, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεώς, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε αντιπροσωπεία μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 3:35

Συναντήσεις του Μητροπολίτη Ρεθύμνης με μαθητές σχολείων

Διαδώστε:
Συναντήσεις του Μητροπολίτη Ρεθύμνης με μαθητές σχολείων

Με αντιπροσωπείες μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και από το Γυμνάσιο Πανόρμου συναντήθηκε την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Το πρωί, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεώς, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε αντιπροσωπεία μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, συνοδευόμενων από τη θεολόγο τους και άλλους καθηγητές.

Ο Μητροπολίτης καλωσόρισε τα παιδιά στη Θεία Λειτουργία, τους μίλησε σχετικά με τη ζωή στα πρώτα χρόνια της ζωής της Εκκλησίας και τα ξενάγησε στους παρακείμενους χώρους καθώς και στο Βαπτιστήριο των ενηλίκων που υπάρχει πίσω από το Ιερό Βήμα του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε κέρασμα, για το οποίο μερίμνησαν οι ίδιοι οι μαθητές κατά τις πρωτοχριστιανικές «αγάπες», και υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και συναναστροφή του Σεβασμιωτάτου με τα παιδιά.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος μετέβη στο Πάνορμο Μυλοποτάμου, όπου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αγαθόποδος, είχε τη χαρά της συναντήσεως και της συνομιλίας για δύο περίπου ώρες με αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου Πανόρμου.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους μαθητές την Καινή Διαθήκη, η οποία εκδόθηκε από την Εκκλησία Κρήτης, με τη χορηγία Ελληνοαμερικανού κρητικής καταγωγής, προκειμένου να διανεμηθεί στους μαθητές όλων των σχολείων της μεγαλονήσου Κρήτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων