05/11/2019 05/11/2019 Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ικανοποίηση στη ζωή από το να βλέπεις τους στόχους σου να πραγματοποιούνται. Βάζω στόχο, σημαίνει ότι σχεδιάζω. Ότι πολεμώ και επιμένω. Ότι δεν αφήνω το πεπρωμένο να με παρασύρει, αλλά βάζω και εγώ το λιθαράκι μου στο να δω και να βιώσω την εξέλιξή μου έχοντας την ικανοποίηση ότι δημιούργησα. Συνέλαβα...
05 Νοεμβρίου, 2019 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2019 - 12:34

Τα παιδιά και οι νέοι μας έβαλαν στόχο την Θέωση!

Διαδώστε:
Τα παιδιά και οι νέοι μας έβαλαν στόχο την Θέωση!

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ικανοποίηση στη ζωή από το να βλέπεις τους στόχους σου να πραγματοποιούνται. Βάζω στόχο, σημαίνει ότι σχεδιάζω. Ότι πολεμώ και επιμένω. Ότι δεν αφήνω το πεπρωμένο να με παρασύρει, αλλά βάζω και εγώ το λιθαράκι μου στο να δω και να βιώσω την εξέλιξή μου έχοντας την ικανοποίηση ότι δημιούργησα. Συνέλαβα μια σκέψη, την έπραξα, είχε αποτέλεσμα. Η αίσθηση του να σχεδιάζεις και να εκτελείς, η αίσθηση της δημιουργίας και της συνεχούς προσπάθειας για ένα θεμιτό αποτέλεσμα που θα δώσει ώθηση στη ζωή σου, σε γεμίζει ενέργεια, σου δίνει σκοπό και νόημα, σε βγάζει από την στασιμότητα και σε κάνει να βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι.

Με αυτές τις σκέψεις πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Κατηχητική Συνάντηση το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 των τμημάτων των Νεανικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη με ένα διαδραστικό μάθημα στο ιστορικό γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» στη Λ. Αλεξάνδρας και συγκεκριμένα στο τμήμα τοξοβολίας του Παναθηναϊκού Α. Ο. Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό η διαδρομή, που κάναμε με τα πόδια πηγαίνοντας και γυρνώντας πραγματικά έμεινε αξέχαστη στα παιδιά, σαν να πηγαίνουμε βόλτα στην ύπαιθρο. Στο τμήμα τοξοβολίας μας περίμενε, δικός μας λαμπρός νέος και αθλητής – τοξοβόλος, ο οποίος μας καλωσόρισε και παρουσίασε τους κανόνες του αθλήματος, με όμορφο και παραστατικό τρόπο, ενώ στη συνέχεια ένας – ένας ρίξαμε με την καθοδήγηση του, με το τόξο, προσπαθώντας να πετύχουμε το στόχο.

Τελειώνοντας, αναφερθήκαμε και συσχετίσαμε τους κανόνες του αγωνίσματος – οι οποίοι πρέπει να τηρούνται προκειμένου να έχουμε ασφάλεια, αλλά και ευθυβολία- με τους κανόνες, που έθεσε ο Θεός όταν δημιούργησε τον άνθρωπο, προκειμένου να ζήσει ασφαλώς μέσα στον Παράδεισο, και να επιτύχει τον δικό του σκοπό, που είναι η Θέωση.

Στα παιδιά, το μάθημα εντυπώθηκε, λόγω της παραστατικότητας και του συσχετισμού με το αγώνισμα, και επιστρέψαμε πίσω στο Ναό, για να κάνουμε τις περαιτέρω προεκτάσεις και να θέσουμε τους παραπάνω προβληματισμούς μας, μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας, όπως θα δείτε και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Ευχόμαστε σε όλους τους νέους και τα παιδιά να συνεχίσουν τον αγώνα τους με τα βασικά όπλα που τους δίνει η Εκκλησία, την προσευχή, την μετάνοια και την εξομολόγηση και γρήγορα θα πετύχουν τον στόχο τους.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων