24/05/2022 25/05/2022 Με μια εκδήλωση γεμάτη παλμό, συγκίνηση, ενθουσιασμό και πολύ κόσμο, γιόρτασε τη λήξη του Κατηχητικού της Σχολείου η ενορία της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού. Φέτος η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά με διάφορες και ποικίλες δραστηριότητες. Η βραδιά είχε και δύο ιδιαίτερες ανακοινώσεις που χαροποίησαν ιδιαίτερα...
24 Μαΐου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 2:29

Τελετή λήξης και βράβευσης για τα Κατηχητικά της ενορίας Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού

Διαδώστε:
Τελετή λήξης και βράβευσης για τα Κατηχητικά της ενορίας Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού

Με μια εκδήλωση γεμάτη παλμό, συγκίνηση, ενθουσιασμό και πολύ κόσμο, γιόρτασε τη λήξη του Κατηχητικού της Σχολείου η ενορία της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Φέτος η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά με διάφορες και ποικίλες δραστηριότητες. Η βραδιά είχε και δύο ιδιαίτερες ανακοινώσεις που χαροποίησαν ιδιαίτερα τους παρευρισκομένους. Ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Γεώργιος Χριστοδούλου, υπεύθυνος της Νεανικής Εστίας, παρουσίασε για πρώτη φορά το «Ευχολόγιον της Μαθητιώσας Νεολαίας». Ένα λειτουργικό βιβλίο που προστέθηκε στα ευχολόγια της Εκκλησίας μας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών και φοιτητών, κυρίως κατά την εξεταστική περίοδο.

Στη συνέχεια ο π. Γεώργιος ανακοίνωσε και τη δημιουργία της «Θαλπωρής». Ένα παραθαλάσσιο οργανωμένο κτήμα στο Λιμενάρι Ευβοίας που θα αξιοποιηθεί για τις εκπαιδευτικές και πνευματικές ανάγκες της Νεανικής μας Εστίας. Όλο αυτό το έργο δεν θα μπορούσε όμως να υλοποιηθεί αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που στήριξαν με αγάπη αυτήν την προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό, η Νεανική Εστία τίμησε και βράβευσε ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες Γιάννη Ιωσηφίδη, Ευαγγελία Πρόκου, Αθανάσιο Κούκη και Δήμητρα Χατζηπολυχρονίδου για τη μεγάλη τους προσφορά.

Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή, σμυρνέικα τραγούδια και χορό. Ιδιαίτερη και συγκινητική υπήρξε η στιγμή που τραγούδησε ο κόσμος μαζί με τον π. Γεώργιο το «Τζιβαέρι». Ακολούθησε αποχαιρετισμός με αναμνηστική φωτογραφία και προσφορά αναμνηστικών ενθυμίων, ενώ ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τους κατηχητές και τους εθελοντές για την όλη τους προσφορά. Δεν έλειψαν φυσικά τα κεράσματα με εδέσματα που αγαπούν οι νέοι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων