26/02/2020 26/02/2020 Την 25η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) στη Φρανκφούρτη το διήμερο 29 Φεβρουαρίου με 1η Μαρτίου. Στο διάστημα αυτό, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν σε νέες και νέους από όλη την Ευρώπη για μια σειρά θέματα που έχουν επίκεντρο τον ποντιακό ελληνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, εκπρόσωπος του Ποντιακού...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 15:48

25η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στη Φρανκφούρτη

Διαδώστε:
25η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στη Φρανκφούρτη

Την 25η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) στη Φρανκφούρτη το διήμερο 29 Φεβρουαρίου με 1η Μαρτίου.

Στο διάστημα αυτό, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν σε νέες και νέους από όλη την Ευρώπη για μια σειρά θέματα που έχουν επίκεντρο τον ποντιακό ελληνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, εκπρόσωπος του Ποντιακού Συλλόγου Χερμπρέχτινγκεν «Ακρίτες» θα παρουσιάσει την πρώτη οργανωμένη βιβλιοθήκη συλλόγου στην ΟΣΕΠΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση και παρουσίαση δράσεων από εκπρόσωπο της Επιτροπής Νεολαίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1. „Das Interesse hat kein Gedächtnis, denn es denkt nur an sich“ -Δρ. Μίραν Ντάμπαγκ, Καθηγητής Ruhr-UniversitätBochum.

2. «Τη Καλανταρί ́τα νύχτας ́στην Τραπεζούντα σήμερα. Η δύναμη της παράδοσης, η δυναμική των ανθρώπων της» – κ. Μ. Ευσταθιάδου,Λαογράφος, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Φάρου Ποντίων.

3. «Ευαισθητοποίηση – Ενημέρωση μέσω της Τέχνης και της Τεχνολογίας» – κ. Δημήτριος Πουρσανίδης, απόφοιτος σπουδών διαδραστικών σχεδίων.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 αρχή προγράμματος 11:00 η ώρα.

1. «Fo.Rum: Θέατρο των Ελλήνων του Πόντου – Το αποτέλεσμα του συγκερασμού καταγωγής και επιστήμης»- κ. Ιωάννης Ιντζές, αρχιτέκτων μηχνικός, Πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύτες» Βαίμπλινγκεν.

2. «Ο Αχιλλίκος και το μαγικό πασλούκ’» – Ένα ταξίδι στην Πατρίδα και στο χρόνο, όπως δεν το φαντάστηκες, ξεκινά.- κ. Χρήστος Σαββίδης, οικονομολόγος μηχανικός, πρώην Συντονιστής.

3. «Παρουσίαση της πρώτης οργανωμένης Βιβλιοθήκης συλλόγου στην ΟΣΕΠΕ»- Ποντιακός Σύλλογος «Ακρίτες» Χερμπρέχτινγκεν.

4. «Συζήτηση και δράσεις» – Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων