10/11/2020 10/11/2020 Με έναν ιδιαίτερο τρόπο εορτάστηκε φέτος -το Σάββατο 7 Νοεμβρίου- στο Σύδνεϋ η 154η επέτειος από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από την Κρητική Ομοσπονδία Σύδνεϋ και Νέας Νότιας Ουαλίας στη σχολική αίθουσα του Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος. Την εκδήλωση προς τιμήν των περισσοτέρων από 1.000 Κρητών ανδρών, γυναικών και παιδιών,...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 13:43

Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου τιμήθηκε στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου τιμήθηκε στο Σύδνεϋ

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο εορτάστηκε φέτος -το Σάββατο 7 Νοεμβρίου- στο Σύδνεϋ η 154η επέτειος από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από την Κρητική Ομοσπονδία Σύδνεϋ και Νέας Νότιας Ουαλίας στη σχολική αίθουσα του Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος.

Την εκδήλωση προς τιμήν των περισσοτέρων από 1.000 Κρητών ανδρών, γυναικών και παιδιών, που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς στο Αρκάδι, τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, Χρήστος Καρράς, η Αντιπρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Μαρία Λαγουδάκης και άλλοι. Μουσική έπαιξε η Iho Nyx band, ενώ χόρεψαν παραδοσιακά τα χορευτικά της Ομοσπονδίας, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για τον COVID.

«Το ετήσιο Δείπνο εις ανάμνησιν του ολοκαυτώματος είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Κρήτες. Είτε είναι με περισσότερους από 600 ανθρώπους, όπως έγινε πέρυσι είτε με λίγο κόσμο, όπως φέτος λόγω κορωνοϊού. δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία των προγόνων μας και το καθήκον μας να γνωρίζουμε αυτά τα γεγονότα στις νέες γενιές», δήλωσε στην «The Greek Herald» ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Σύδνεϋ και Νέας Νότιας Ουαλίας, Terry Saviolakis.

«Υπομείναμε τους περιορισμούς και τις προκλήσεις για οκτώ μήνες, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πρόγονοί μας υπέμειναν περιορισμούς και προκλήσεις υπό την Οθωμανική κυριαρχία για αιώνες!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το βραβείο «Μεγαλόνησος» για το 2020 δόθηκε στον John και την Irene Lagoudakis, για την προσφορά τους στην Κρητική Ομοσπονδία.

Επίσης, έγινε δημοπρασία κατά την οποία συγκεντρώθηκε το ποσό των 650 δολαρίων για το Children’s Cancer Institute (Ιντιτούτο για παιδιά με καρκίνο) και 700 δολάρια για το «Hellenic Initiative», που χρηματοδοτεί καριέρες και σεμιναριακά προγράμματα για εμπερίστατους μαθητές σε κρητικά σχολεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων