11/07/2019 11/07/2019 Σαράντα πέντε χρόνια από την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο από τα τουρκικά στρατεύματα του Αττίλα, η οργανωμένη ομογένεια και οι ομογενείς διατρανώνουν και φέτος ότι δεν ξεχνούν τα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974. Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Μελβούρνη, το Σύδνεϋ, την Αδελαΐδα και σε άλλες αυστραλιανές πόλεις θα κορυφωθούν στο επόμενο διάστημα....
11 Ιουλίου, 2019 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2019 - 14:59

45 χρόνια μετά οι Κύπριοι της Αυστραλίας «Δεν Ξεχνούν»

Διαδώστε:
45 χρόνια μετά οι Κύπριοι της Αυστραλίας «Δεν Ξεχνούν»

Σαράντα πέντε χρόνια από την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο από τα τουρκικά στρατεύματα του Αττίλα, η οργανωμένη ομογένεια και οι ομογενείς διατρανώνουν και φέτος ότι δεν ξεχνούν τα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974.

Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Μελβούρνη, το Σύδνεϋ, την Αδελαΐδα και σε άλλες αυστραλιανές πόλεις θα κορυφωθούν στο επόμενο διάστημα.

Στο Σύδνεϋ

Η Κυπριακή Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας πραγματοποιεί εκδήλωση για την 45η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα:
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι στον 1ο όροφο της Κυπριακής Κοινότητας που βρίσκεται στο 58-76 Stanmore Road, στο προάστιο Stanmore. Κύριος ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας, Σπύρος Κωνσταντίνου.
Επιπλέον, η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΣΕΚΑ ΝΝΟ) διοργανώνει «Μεσημεριανό Γεύμα» την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, στο κτίριο της Κυπριακής Κοινότητας. Η είσοδος για ενήλικες είναι $40 και για παιδιά κάτω των 12 ετών $10. Πληροφορίες κρατήσεις στον αριθμό: 02 9557 1256.

Στην Μελβούρνη

Η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ) της Βικτωρίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα:
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία στα σκαλοπάτια της Βουλής της Βικτώριας. Αμέσως μετά, στις 6 και μισή, θα παρατεθεί το καθιερωμένο δείπνο λιτότητας στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας που βρίσκεται στη διεύθυνση 495 Lygon street, στο προάστιο East Brunswick.
To Σάββατο 13 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων για όλους τους πεσόντες της εισβολής στο Ελληνο-Aυστραλιανό Μνημείο που βρίσκεται στην Birdwood Ave, πλησίον του Shrine of Remembrance.
Την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 9 και μισή το πρωί, θα γίνει μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Εισβολή, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου, που βρίσκεται στη διεύθυνση 221 Dorcas Street, στο προάστιο South Melbourne.
Την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας από τα ελληνικά καταστήματα της Lonsdale Street μέχρι το Κοινοβούλιο της Βικτώριας.
Στις 11 το πρωί αναχωρούν δωρεάν λεωφορεία από την εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στο Sunshine μετά την λειτουργία, και συγκεκριμένα από το κτίριο του Ελληνοκυπριακού Συλλόγου Γονέων και Νεολαίας, που βρίσκεται στη διεύθυνση 206 Glengala Rd στο Sunshine.

Στην Αδελαΐδα
Η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα Νότιας Αυστραλίας (ΣΕΚΑ), σε συνεργασία με την Κυπριακή Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα:
Την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 10:30πμ, θα τελεστεί μνημόσυνο στoν Ιερό Ναό της Ενορίας των ΑγίωνΡαφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (232 Gorge Road, Athelstone). Στις 1:15μμ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και τρισάγιο, στο Μνημείο στην κυπριακή Κοινότητα (6-8 Barrpowel Street, Welland)
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 7:00μ.μ. στο χωλ της Κυπριακής Κοινότητας (6-8 BarrpowellStreet, Welland), θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το Κυπριακό απο τον Επίτροπο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτη Φωτίου. Ο κ. Φωτίου θα συνοδεύεται από την Ύπατη Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία Μάρθα Μαυρομμάτη

Πηγή: SBS Greek

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων