22/02/2021 22/02/2021 Τιμητικό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη Κώστα Μουντάκη, οργανώνουν, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας σε συνεργασία με τα Κρητικά σωματεία της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την άφιξη του στην Αυστραλία το 1971, ως του πρώτου κρητικού καλλιτέχνη που πήγε στην Ωκεανία και...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 21:46

Αφιέρωμα στον Κώστα Μουντάκη από τους Κρήτες της Αυστραλίας

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Κώστα Μουντάκη από τους Κρήτες της Αυστραλίας

Τιμητικό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη Κώστα Μουντάκη, οργανώνουν, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας σε συνεργασία με τα Κρητικά σωματεία της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την άφιξη του στην Αυστραλία το 1971, ως του πρώτου κρητικού καλλιτέχνη που πήγε στην Ωκεανία και επίσης τα 30 χρόνια από τον θάνατό του το 1991.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τέσσερεις λυράρηδες που έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία. Οι Σήφης Τσουρδαλάκης και Γιάννης Πολλάκης από την Μελβούρνη, και οι Αντώνης Πετραντωνάκης και Μιχάλης Πλατύρραχος από το Σίδνεϊ. Θα τους συνοδεύουν οι Αντώνης Ηλίου κιθάρα, Patrick Montgomery λαούτο, Γιώργος Ρεράκης λαούτο, Ζώης Τζίκας κρουστά και Νίκος Τσιτσιβάκος μπάσο.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα εκτεθούν σπάνιες φωτογραφίες από τα ταξίδια του Κώστα Μουντάκη στην Αυστραλία, τη ζωή και το έργο του, καθώς και βίντεο με συνεντεύξεις από διάσημους ανθρώπους των Τεχνών και όχι μόνο, που μιλούν για το έργο του.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της «Επιτροπής Βικτωρίας 2021» και του επίσημου προγράμματος των εκδηλώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων