15/09/2019 15/09/2019 Αύξηση των μαθητών της κατέγραψε σήμερα η Αχιλλοπούλειος Σχολής Καΐρου, με το πρώτο κουδούνι να υποδέχεται πλέον 54 παιδιά, όταν πέρυσι παρακολούθησαν τα μαθήματα (και στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο) 50 Αιγυπτιωτόπουλα. Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά αύξηση της τάξεως του 7,4%, κάτι που δείχνει ότι η δύναμη των μαθητών του αμιγώς ελληνικού δημοτικού σχολείου...
15 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:38

Αισιόδοξα μηνύματα στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου

Διαδώστε:
Αισιόδοξα μηνύματα στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου

Αύξηση των μαθητών της κατέγραψε σήμερα η Αχιλλοπούλειος Σχολής Καΐρου, με το πρώτο κουδούνι να υποδέχεται πλέον 54 παιδιά, όταν πέρυσι παρακολούθησαν τα μαθήματα (και στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο) 50 Αιγυπτιωτόπουλα.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά αύξηση της τάξεως του 7,4%, κάτι που δείχνει ότι η δύναμη των μαθητών του αμιγώς ελληνικού δημοτικού σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, στο κοσμοπολίτικο προάστιο της Ηλιούπολης, όχι μόνον διατηρείται αλλά επιπλέον αυξάνεται, και μάλιστα με ένα υπολογίσιμο ποσοστό, που μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχιση της καϊρινής παροικίας, παρά τη γενικότερη συρρίκνωση του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

Την ίδια στιγμή, δυναμική είναι η παρουσία των μαθητών και στην Αμπέτειο Σχολή Καΐρου, με 53 μαθητές όταν πέρυσι ήταν εγγεγραμμένοι 59 μαθητές. Την ίδια στιγμή, στην ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας, στην Τοσιτσαία Σχολή, η δύναμη των μαθητών παρέμεινε πρακτικά ίδια όπως πέρυσι, από 18 παιδιά πέρυσι σε 17 παιδιά, ενώ και το Αβερώφειο περιόρισε τους μαθητές του από 32 σε 29 μαθητές.

Συνολικά στην Αίγυπτο και στα ελληνικά σχολεία της χώρας του Νείλου, είναι πλέον εγγεγραμμένα για τη νέα σχολική χρονιά 153 μαθητές, ενώ πέρυσι ήταν εγγεγραμμένοι 159 μαθητές, με τη μείωση να αντιστοιχεί στο ποσοστό του 3,8%.

«Να θεωρείτε τους εαυτούς σας πολύ τυχερούς που φοιτάτε στην Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου, δύο τόσο μεγάλα και ιστορικά σχολεία που βγάλανε από τα σπλάγχνα τους τόσο μεγάλες προσωπικότητες».

Με τη φράση αυτή ξεκίνησε τον λόγο του ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, τελώντας την ακολουθία του αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων στα ελληνικά εκπαιδευτήρια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. «Στα σχολεία αυτά, μεταδίδουμε Ελλάδα και Ελληνισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόδημος, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου για μία καλή και ευλογημένη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο Γιώργος Δασκαλόπουλος, τόνισε ότι «χρέος μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά τις αξίες πάνω στις οποίες ανοικοδομήθηκε το ελληνικό έθνος», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτά τα δύο σχολεία, συντελείται ένα θαύμα σε αυτόν τον χώρο» και «η Αίγυπτος και η Ελλάδα, βρίσκονται ενωμένες και εδώ, και αυτή είναι η τρανή απόδειξη του πώς μπορούν να μεγαλουργήσουν και σε αυτόν τον τομέα της εκπαίδευσης οι δύο χώρες».

Πηγή: hellasjournal.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων