16/10/2019 16/10/2019 Ο Έλληνας διπλωμάτης Γεώργιος Παπακώστας θα είναι ο επόμενος πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία αντικαθιστώντας την Αικατερίνη Ξαγοράρη. Η κυρία Ξαγοράρη ολοκληρώνει την θητεία και αναχωρεί αύριο Τετάρτη για την Ελλάδα και ακολούθως θα μεταβεί στην Λευκωσία όπου θα αναλάβει τα ηνία της Ελληνικής πρεσβείας εκεί. Οι αυστραλιανές αρχές έδωσαν σήμερα την έγκριση τους για...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 19:54

Από το Κονγκό στην… Αυστραλία Έλληνας Πρέσβης

Διαδώστε:
Από το Κονγκό στην… Αυστραλία Έλληνας Πρέσβης

Ο Έλληνας διπλωμάτης Γεώργιος Παπακώστας θα είναι ο επόμενος πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία αντικαθιστώντας την Αικατερίνη Ξαγοράρη.

Η κυρία Ξαγοράρη ολοκληρώνει την θητεία και αναχωρεί αύριο Τετάρτη για την Ελλάδα και ακολούθως θα μεταβεί στην Λευκωσία όπου θα αναλάβει τα ηνία της Ελληνικής πρεσβείας εκεί.

Οι αυστραλιανές αρχές έδωσαν σήμερα την έγκριση τους για τον διορισμό του κ. Παπακώστα, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στους προσεχείς μήνες.

Ο κ. Παπακώστας υπηρετεί σήμερα ως πρέσβης της Ελλάδας στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Κινσάσα). Είναι γεννημένος το 1965 στην Αθήνα και εντάχθηκε στο διπλωματικό σώμα το 1992. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Άλλες γλώσσες που ομιλεί είναι τα Αγγλικά και Γαλλικά.

Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων στις διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας στην Σλοβενία, την Σουηδία, την Αρμενία και στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων