28/05/2021 29/05/2021 Συνεχίζονται οι ομιλίες που οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Βικτώρια, με το άκρως ενδιαφέρον θέμα “Η βία κατά των Ηλικιωμένων”. Την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στις ενορίες της Αγίας Παρασκευής S. Albans και του Αγίου Νικολάου Yarraville, της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, όπου τις παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ενοριτών. Κατά τη διάρκεια...
28 Μαΐου, 2021 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2021 - 0:46

Αυστραλία: Πρόνοια της Εκκλησίας “η βία κατά των ηλικιωμένων”

Διαδώστε:
Αυστραλία: Πρόνοια της Εκκλησίας “η βία κατά των ηλικιωμένων”

Συνεχίζονται οι ομιλίες που οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Βικτώρια, με το άκρως ενδιαφέρον θέμα “Η βία κατά των Ηλικιωμένων”. Την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στις ενορίες της Αγίας Παρασκευής S. Albans και του Αγίου Νικολάου Yarraville, της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, όπου τις παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ενοριτών.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, παρουσιάστηκαν οι διάφορες μορφές που μπορεί να έχει η κακοποίηση των ηλικιωμένων, ως ακολούθως:

Σωματική κακοποίηση: Η σωματική κακοποίηση οδηγεί σε πόνο, τραυματισμό ή δυσλειτουργία. Μπορεί να μην προκύψει από άμεσες σωματικές επιθέσεις, όπως είναι το χτύπημα, αλλά μπορεί να προκύψει από την ακατάλληλη χρήση των φαρμάκων ή περιορισμούς. Οι σωματικές βλάβες μπορεί να περάσουν απαρατήρητες, με τη σκέψη ότι το ηλικιωμένο άτομο είναι επιρρεπές σε εύκολους μώλωπες από χτυπήματα και πτώσεις.

Συναισθηματική κακοποίηση: Η συναισθηματική ή ψυχολογική κακοποίηση προκαλείται όταν το ηλικιωμένο άτομο αισθάνεται συναισθηματικό πόνο ή αγωνία. Η λεκτική βία παίρνει διάφορες μορφές, όπως ταπείνωση, εμπαιγμό ή εκφοβισμό, μέσω φωνών και απειλών. Η συναισθηματική κακοποίηση μπορεί επίσης να λάβει άλλες μορφές, όπως το να αποφεύγει κανείς το ηλικιωμένο άτομο, απομονώνοντάς το ή κρατώντας το μακριά από τους φίλους ή τρομοκρατώντας το.

Σεξουαλική κακοποίηση: Δυστυχώς, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, οι ηλικιωμένοι μπορούν επίσης να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία δεν αποτελείται μόνο από τη φυσική σεξουαλική επαφή, αλλά μπορεί επίσης να λάβει τη μορφή της έκθεσης σε πορνογραφικό υλικό ή του εξαναγκασμού της παρακολούθησης μιας σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οικονομική εκμετάλλευση: Αυτή η κακοποίηση απορρέει από τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των χρημάτων ή της περιουσίας ενός ηλικιωμένου από το άτομο που έχει αναλάβει τη φροντίδα του. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από το να του κλέβει τα μετρητά που προορίζονταν για την αγορά προϊόντων οικιακής χρήσης έως την κλοπή μεγάλων ποσών ή και αφαίρεση περιουσιακών στοιχείων.

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας / vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων