12/12/2020 12/12/2020 Τιμήθηκαν σήμερα στο Αλυκό Βορείου Ηπείρου οι τέσσερις μάρτυρες της Δημοκρατίας. Ήταν 12 Δεκεμβρίου 1990 όταν τέσσερα ελληνόπουλα, που ζούσαν χρόνια σκλαβωμένα στο καθεστώς Χότζα, επιχείρησαν να φύγουν προς την Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, έμελλε να πετάξουν για πάντα προς την ελευθερία, καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο από Αλβανούς συνοριοφύλακες. Ακολούθησε η πρώτη εξέγερση κατά της δικτατορίας του...
12 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2020 - 17:21

Δεν ξέχασαν τους τέσσερις μάρτυρες για την ελευθερία

Διαδώστε:
Δεν ξέχασαν τους τέσσερις μάρτυρες για την ελευθερία

Τιμήθηκαν σήμερα στο Αλυκό Βορείου Ηπείρου οι τέσσερις μάρτυρες της Δημοκρατίας.

Ήταν 12 Δεκεμβρίου 1990 όταν τέσσερα ελληνόπουλα, που ζούσαν χρόνια σκλαβωμένα στο καθεστώς Χότζα, επιχείρησαν να φύγουν προς την Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, έμελλε να πετάξουν για πάντα προς την ελευθερία, καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο από Αλβανούς συνοριοφύλακες. Ακολούθησε η πρώτη εξέγερση κατά της δικτατορίας του Χότζα από τα ελληνικά χωριά του Βούρκου.

Σήμερα, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου τίμησε τη μνήμη τους.

Πληροφορίες – βίντεο: Σελίδα facebook Νεολαία Βορειοηπειρωτών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων