22/02/2020 22/02/2020 Ξεκίνησε χθες το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ της Καμπέρας, που επιστρέφει για 24η χρονιά, με την παροικία της πρωτεύουσας να ανυπομονεί και για το Ελληνικό Γλέντι την Κυριακή. Το μεγαλύτερο πολυπολιτισμικό γεγονός της περιοχής σύμφωνα με το www.sbs.com είναι και πάλι εδώ, έτοιμο να προσεκλύσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από την Περιοχή Πρωτευούσης, αλλά και από άλλες περιοχές...
22 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2020 - 10:00

Δοξάζεται η Ελλάδα στη μακρινή Καμπέρα!

Διαδώστε:
Δοξάζεται η Ελλάδα στη μακρινή Καμπέρα!

Ξεκίνησε χθες το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ της Καμπέρας, που επιστρέφει για 24η χρονιά, με την παροικία της πρωτεύουσας να ανυπομονεί και για το Ελληνικό Γλέντι την Κυριακή.

Το μεγαλύτερο πολυπολιτισμικό γεγονός της περιοχής σύμφωνα με το www.sbs.com είναι και πάλι εδώ, έτοιμο να προσεκλύσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από την Περιοχή Πρωτευούσης, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας.

Διοργανωτές, εργαζόμενοι, αλλά και εθελοντές του φεστιβάλ θα προσφέρουν μια πληθώρα εκδηλώσεων από σχεδόν όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης σε 6 διαφορετικές σκηνές του κέντρου της πόλης και σε εκατοντάδες περίπτερα κάθε είδους.

Όπως κάθε χρόνο, προσφέρονται εκδηλώσεις και δρώμενα για όλα τα γούστα με γεύσεις, μυρωδιές, ήχους και μουσικές από διάφορους πολιτισμούς.

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία της τοπικής κυβέρνησης, έχει δωρεάν είσοδο και είναι ανοιχτό προς όλους.

Το 24ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ της Καμπέρας έχει ξεκινήσει στο κέντρο της πόλης, ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξή του στο Garema Place.

Ελληνική – Κυπριακή συμμετοχή: περίπτερα διπλωματικών αποστολών
Στο Ευρωπαϊκό χωριό, όπως ονομάζεται η πτέρυγα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύριο Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 4 περίπου το απόγευμα θα έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικά περίπτερα από την ελληνική πρεσβεία, καθώς και την Κυπριακή Υπάτη Αρμοστεία στην Αυστραλία.

Εκεί θα παρέχονται κυρίως τουριστικές πληροφορίες από το προσωπικό των αποστολών και ενημερωτικά φυλλάδια για όσους ενδιαφέρονται.

Φέτος, θα δούμε την παρουσία του ελληνικού στοιχείου της Καμπέρας, όχι μόνο την Κυριακή στο Ελληνικό γλέντι, αλλά και το Σάββατο.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, στην καθιερωμένη παρέλαση του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, θα έχουμε τη συμμετοχή των Ελλήνων Χορευτών της Καμπέρας.

Επίσης, το Σάββατο το βράδυ η Ελληνική Νεολαία θα έχει ‘υπό την κατοχή’ της μία από τις σκηνές του Φεστιβάλ, όπου θα απολαύσουμε ελληνική μουσική από ντόπιους μουσικούς.

Ελληνικό Γλέντι
Φυσικά, το Ελληνικό Γλέντι στη σκηνή του Garema Place αποτελεί και φέτος ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του φεστιβάλ αυτού και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 5 περίπου το απόγευμα.

Την παρουσίαση του Γλεντιού έχουν αναλάβει και φέτος ο κύριος Γιάννης Lazarou, και ο επίτιμος πρόξενος στη Βρισβάνη κύριος Τσαμπίκος Αθανασάς. Στο χορευτικό κομμάτι θα δούμε τους Έλληνες Χορευτές της Καμπέρας με τις ομάδες τους να ποικίλλουν ηλικιακά από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι νέους ενήλικες.

Η μουσική έναρξη του φετινού γλεντιού θα απαρτίζεται από μπουζούκι, λύρα, νταούλι αλλά και …ντιτζεριντού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, διάφορους διαγωνισμούς, όπως:
Το διαγωνισμό για τον καλύτερο χορό σε ήχους Ζορμπά και το διαγωνισμό λουκουμάδων, όπου νικητής θα είναι αυτός που θα φάει του περισσότερους!

Φυσικά, από το Γλέντι δε θα μπορούσαν να λείψουν τα ελληνικά και κυπριακά εδέσματα. Θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να γευτούμε και φέτος σουβλάκια, αρνί κοντοσούβλι, καλαμάρι, κυπριακό χαλούμι, ελιόπιτες και κυπριακά λουκάνικα, καθώς και γλυκά, όπως λουκουμάδες και μπακλαβά. Επίσης, το κυπριακό καφενείο θα προσφέρει ελληνικούς καφέδες και γλυκά.

Να πούμε εδώ ότι η συμβολή της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Καμπέρας και Περιχώρων στο Γλέντι είναι πάντα πολύ σημαντική.

Επίσης, άξια λόγου είναι η συμμετοχή της Κυπριακής Κοινότητας Καμπέρας, καθώς και της Νεολαίας Καμπέρας, της φιλοπτώχου του Αγίου Νικολάου Καμπέρας και του Olympic club.

Τέλος, στο ελληνικό Γλέντι συμμετέχει ενεργά και πάλι η Ελληνική Λέσχη Καμπέρας ως μέγας χορηγός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων