08/06/2021 08/06/2021 Στις 7 Ιουνίου 2021, τελέσθηκαν τα εγκαίνια θεμελίωσης των δύο νέων κατοικιών της Κοινότητάς Νεοχωρίου, στη θέση εκείνων που απανθρακώθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε το 2013. Από εκείνη τη στιγμή, οι επιτροπές των δύο ναών του Νεοχωρίου συντονισμένα εργάστηκαν τόσο για τη χρονοβόρα έκδοση των οικοδομικών αδειών ανέγερσης των κατοικιών όσο και για την εξεύρεση...
08 Ιουνίου, 2021 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 11:07

Εγκαίνια θεμελίωσης νέων κατοικιών της Κοινότητας Νεοχωρίου

Διαδώστε:
Εγκαίνια θεμελίωσης νέων κατοικιών της Κοινότητας Νεοχωρίου

Στις 7 Ιουνίου 2021, τελέσθηκαν τα εγκαίνια θεμελίωσης των δύο νέων κατοικιών της Κοινότητάς Νεοχωρίου, στη θέση εκείνων που απανθρακώθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε το 2013.

Από εκείνη τη στιγμή, οι επιτροπές των δύο ναών του Νεοχωρίου συντονισμένα εργάστηκαν τόσο για τη χρονοβόρα έκδοση των οικοδομικών αδειών ανέγερσης των κατοικιών όσο και για την εξεύρεση χρηματικών πόρων χρηματοδότησης του έργου, που προήλθαν από την πώληση τεσσάρων μη οικοδομήσιμων οικοπέδων πρασίνου ιδιοκτησίας του Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριώτισσας.

Η ανοικοδόμηση των καμένων οικιών του Αγίου Νικολάου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της κοινότητας που αποσκοπεί στην εξασφάλιση οικονομικής ανεξαρτησίας, στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την προσέλκυση και παραμονή ομογενών καθώς και στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και παρουσίας μας στην πατρογονική μας εστία.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολ. Μ. Κατηχητής κ. Χρύσανθος, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Μ. Ρεύματος, ενώ τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτης Δρ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλαξ των Πατριαρχείων, παλαιός Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου, συμπαραστατούμενος από τους προέδρους των δύο εκκλησιών μας, κκ Παντελή-Λάκη Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε., και Άλεξ Καπούνταγ.

Στην τελετή το παρών έδωσαν οι επίτροποι της Κοινότητας, ο αρχιτέκτονας, ο εργολάβος της οικοδομής, παλαιοί ένοικοι των κατοικιών και ομογενείς.

 

 

 

Πηγή Φωτογραφιών: FB Νεοχώρι-Βοσπόρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων