10/01/2021 10/01/2021 Στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε από τον περασμένο Ιούνιο, δια της 20μελούς Εθνικής Επιτροπής που σύστησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, και στην κατάρτιση ενός προγράμματος με περισσότερες απο 250 εκδηλώσεις, σε...
10 Ιανουαρίου, 2021 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2021 - 15:54

Εκδηλώσεις που θα αγκαλιάζουν όλη την Αυστραλία

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις που θα αγκαλιάζουν όλη την Αυστραλία

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε από τον περασμένο Ιούνιο, δια της 20μελούς Εθνικής Επιτροπής που σύστησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, και στην κατάρτιση ενός προγράμματος με περισσότερες απο 250 εκδηλώσεις, σε παναυστραλιανό επίπεδο. «Θα πω κάτι που δε θέλω να ακουστεί υπερβολικό και δε θέλω ασφαλώς να υποτιμήσω την πατρίδα μας, την Ελλάδα, την οποία εμείς από εδώ από την Αυστραλία τη βλέπουμε με πολλή ευγνωμοσύνη. Αλλά πιστεύω οτι αυτά που θα γίνουν εδώ, δε θα γίνουν σε άλλο μέρος του κόσμου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις «αγκαλιάζουν» όλη την Αυστραλία και προσέθεσε οτι η βασική στόχευση είναι, όχι μόνο να απευθύνονται στους ελληνικής καταγωγής πολίτες της χώρας, αλλά και «να δώσουμε μια μαρτυρία στην αυστραλιανή κοινωνία». «Γι’ αυτό και σε όλα τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, μηδενός εξαιρουμένου», εξήγησε, «θα γίνουν επίσημες εκδηλώσεις -είτε συνέδρια, είτε ημερίδες, είτε ομιλίες- οι οποίες θα παρουσιάσουν αυτό το μεγάλο γεγονός του Γένους μας. Μεταξύ των πολλών, θα κάνουμε και τα αποκαλυπτήρια πέντε μνημείων σε μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. Τα μνημεία αυτά θα αποτελούν το καθένα από ένα σημείο αναφοράς αυτού του μεγάλου γεγονότος της επετείου των 200 ετών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων