23/02/2021 23/02/2021 Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την πορεία της πανδημίας COVID-19 στην Αίγυπτο αλλά και την προστασία της υγείας των Αιγυπτιωτών. Η Ε.Κ.Κ έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάιρο αλλά και με την αδελφή Κοινότητα της Αλεξάνδρειας προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να επιτευχθεί ο εμβολιασμός της...
23 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2021 - 9:20

ΕΚΚ: Πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των Αιγυπτιωτών

Διαδώστε:
ΕΚΚ: Πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των Αιγυπτιωτών

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την πορεία της πανδημίας COVID-19 στην Αίγυπτο αλλά και την προστασία της υγείας των Αιγυπτιωτών. Η Ε.Κ.Κ έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάιρο αλλά και με την αδελφή Κοινότητα της Αλεξάνδρειας προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να επιτευχθεί ο εμβολιασμός της Ελληνικής Παροικίας στην Αίγυπτο, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό της είναι υπερήλικες.

Οι προτάσεις της Ε.Κ.Κ είναι συγκεκριμένες, στοχευμένες και λύνουν άμεσα το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει του εμβολιασμού όλου του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού. Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου είναι διατεθειμένη να αναλάβει το υψηλό κόστος της μεταφοράς και διάθεσης των εμβολίων θέτοντας όμως μια και μοναδική προϋπόθεση: Να ξεκινήσουν άμεσα οι συνεννοήσεις με την Ελληνική Πολιτεία ώστε να γίνει σε σύντομο διάστημα ο εμβολιασμός.

Με βάση τις ανάγκες του Ελληνισμού στην Αίγυπτο σε πρώτο στάδιο απαιτούνται 4.000 δόσεις οι οποίες θα καλύψουν τους υπερήλικες, τους αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους, στελέχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τμήμα της παροικίας.

Σύσσωμη η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου εκτιμά ότι είναι επείγουσα ανάγκη να γίνει άμεσα ο εμβολιασμός των παροίκων καθώς πολλοί δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, πόσο μάλλον δε να παραμείνουν ένα μήνα μέχρι να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου ή ακόμη και να φέρουν σε πέρας τις παρελκόμενες διαδικασίες.

Η πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αφορά στο να γίνει ο εμβολιασμός στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, το οποίο δεν ανήκει σε ιδιώτες, αντίθετα εκ της ιδρύσεώς του λειτουργεί με στόχο την περίθαλψη, τη φροντίδα και την κάλυψη των αναγκών του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού. Δεδομένου του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρει μπορεί να φέρει εις πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο.

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων