12/06/2019 12/06/2019 Σε ανοικτή συνεδρίαση την Κυριακή, 9 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν τα σχέδια της νέας έδρας της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ στο North Bexley, στα νότια προάστια του Σίδνεϊ, σύμφωνα με δημοσίευμα του neoskosmos.com. Κύριος ομιλητής ήταν ο αρχιτέκτονας κ. Νικήτας Κατρής, με συντονιστή της παρουσίασης τον πολιτειακό πρόεδρο κ. Βασίλη Σκανδαλάκη, και δεύτερο ομιλητή τον πρώην πολιτειακό πρόεδρο κ....
12 Ιουνίου, 2019 - 9:50

Ελληνικό πολιτιστικό κέντρο ανοίγει στο Σίδνεϊ

Διαδώστε:
Ελληνικό πολιτιστικό κέντρο ανοίγει στο Σίδνεϊ

Σε ανοικτή συνεδρίαση την Κυριακή, 9 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν τα σχέδια της νέας έδρας της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ στο North Bexley, στα νότια προάστια του Σίδνεϊ, σύμφωνα με δημοσίευμα του neoskosmos.com.

Κύριος ομιλητής ήταν ο αρχιτέκτονας κ. Νικήτας Κατρής, με συντονιστή της παρουσίασης τον πολιτειακό πρόεδρο κ. Βασίλη Σκανδαλάκη, και δεύτερο ομιλητή τον πρώην πολιτειακό πρόεδρο κ. Ιωάννη Καλλιμάνη.

Σε μία από τις ιστορικότερες συνεδριάσεις στα 85 χρόνια του Αυστραλιανού Ελληνικού Επιμορφωτικού Προοδευτικού Συνδέσμου Νέας Νοτίου Ουαλίας (ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας) το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με το αρχιτεκτονικό γραφείο των αδελφών Κατρή (Katris Architects) παρουσίασαν λεπτομερώς τα σχέδια της πρώτης φάσης των νέων εγκαταστάσεων της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ στο North Bexley.

Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (parking) άνω των 100 θέσεων. Το ισόγειο του κτιρίου θα παρέχει χώρους για lawn bowls, εστιατόριο-καφέ, καθώς και μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων. Στον πρώτο όροφο θα βρίσκονται τα γραφεία της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ, αίθουσες για διαλέξεις/σεμινάρια, ομογενειακό μουσείο με εκθεσιακό χώρο, σύνολο περίπου 2.000 τ.μ..

Στη δεύτερη φάση θα ανεγερθεί χώρος πολλαπλών χρήσεων (multipurpose hall) στο χώρο δίπλα από το πρώτο κτίριο, έκτασης άλλων 2.000 τ.μ. περίπου. Η συνολική έκταση του οικοπέδου είναι 7.500 τ.μ.

Σύμφωνα με τον πολιτειακό πρόεδρο κ. Βασίλη Σκανδαλάκη, «αυτό το κέντρο είναι η ευκαιρία να μάθουν οι επόμενες γενεές και οι φιλέλληνες τι θα πει να είσαι Έλληνας».

Ο πρώην πολιτειακός πρόεδρος κ. Ιωάννης Καλλιμάνης, χαρακτήρισε το φιλόδοξο αυτό έργο ως «αρχή του Πολιτιστικού Κέντρου της ομογένειας στο Σίδνεϊ.
Ο αρχιτέκτονας κ. Κατρής ανακοίνωσε ότι «την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κατατέθηκαν τα σχέδια αυτά στο Δήμο Bayside και αναμένουμε πλέον τις όποιες αλλαγές ζητήσει ώστε να προχωρήσουμε στην ανέγερση».

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Σκανδαλάκη, είπε: «Στα 38 χρόνια κατά τα οποία εργάζομαι ως αρχιτέκτονας, έχω κάνει πολλά σχέδια για ελληνικές οργανώσεις. Αυτό το κτίριο είναι κάτι το οποίο θα φέρει τον ελληνισμό μαζί. Να καταφέρουμε κάτι να έρθει και να καταλάβει η νεολαία μας τι είναι να είσαι Έλληνας και Αυστραλός».
Στη συνέχεια, ο κ. Κατρής δήλωσε ότι «είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό το έργο» και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ την ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ που από το 2016 μας εμπιστεύτηκε με αυτό το μεγάλο όραμα, αυτό το μεγάλο έργο.»

Επίσης, ο κ. Δημήτρης Τζαβάρας (από το Τμήμα «Προμηθέας») είπε: «Συγχαρητήρια για το νέο ‘Πατρίς’. Αυτό το οποίο είδαμε σήμερα είναι τα θεμέλια του αύριο». Ο κ. Γιώργος Κάρης (Τμήμα «Ιπποκράτης») τόνισε ότι «η ομογένεια χρειάζεται ζωτικούς χώρους. Συγχαίρω το Διοικητικό Συμβούλιο που έφερε αυτά τα σχέδια. Το κτίριο αυτό διαθέτει τους απαραίτητους ζωτικούς χώρους».

Τον τελευταίο λόγο τον είχε ο κ. Σκανδαλάκης. «Ευχαριστώ τον κ. Καλλιμάνη. Σε αυτόν το όνειρο για το νέο σπίτι της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ. Σας ευχαριστώ που ήρθατε και που εκφράσατε την υποστήριξή σας για το μεγάλο αυτό βήμα για ένα λαμπρό μέλλον για την αγαπημένη μας ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ και την ομογένεια»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων