16/12/2019 16/12/2019 O Άρθουρ (πιθανότατα Αθανάσιος) Σπύρου είναι ο επόμενος Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα και θα αντικαταστήσει την σημερινή πρέσβειρα Κέιτ Λόγκαν στην Αθήνα. Ο κ. Σπύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας, Μαρίσα Πέιν, θα είναι επίσης διαπιστευμένος στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της υπουργού, η Αυστραλία και η...
16 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 15:44

Ελληνοαυστραλός ο νέος πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Ελληνοαυστραλός ο νέος πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα

O Άρθουρ (πιθανότατα Αθανάσιος) Σπύρου είναι ο επόμενος Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα και θα αντικαταστήσει την σημερινή πρέσβειρα Κέιτ Λόγκαν στην Αθήνα.

Ο κ. Σπύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας, Μαρίσα Πέιν, θα είναι επίσης διαπιστευμένος στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της υπουργού, η Αυστραλία και η Ελλάδα έχουν μια διαρκή σχέση βασισμένη σε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των κατοίκων των δυο χωρώβν, με δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

400,000 Αυστραλοί σήμερα αξιώνουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή με την Ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας να έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη και τον πολυπολιτισμό της σύγχρονης Αυστραλίας.

 

 

Η Αυστραλία έχει αυξανόμενες εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα. Το 2018, το αμφίδρομο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών εκτιμήθηκε σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η έναρξη ισχύος της διμερούς συμφωνίας εργασίας και διακοπών της Αυστραλίας-Ελλάδος την 1η Ιουλίου παρέχει περαιτέρω ευκαιρίες για ταξίδια, πολιτιστικές ανταλλαγές και ανταλλαγή δεξιοτήτων για νέους Αυστραλούς και Έλληνες.

Η Αυστραλία μοιράζεται θερμές σχέσεις και προσβλέπει στην προώθηση των εμπορικών και επενδυτικών δεσμών μας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Ο κ. Σπύρου έχει μέχρι στιγμής μια πλούσια σταδιοδρομία στο διπλωματικό σώμα.

Αυτήν την εποχή υπηρετεί ως πρέσβης της Αυστραλίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχει προηγουμένως υπηρετήσει στο εξωτερικό ως Εμπορικός Ακόλουθος (Chargé d’Affaires), στην Υπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στο Ναουρού της Παπούα Νέας Γουινέας και ως διπλωματικός ακόλουθος στην Υπατη Αρμοστεία στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Είχε εκπροσωπήσει την αυστραλιανή κυβέρνηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ως Ακόλουθος Ολυμπιακών Αγώνων.

Εχει εργαστεί ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην UNESCO, στην Πρεσβεία της Αυστραλίας στο Παρίσι της Γαλλίας.

Στην Καμπέρα εργάστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών σε διάφορες θέσεις.

Ο κ. Σπύρου είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Διεθνείς Σχέσεις και το Εμπόριο από το Πανεπιστήμιο Monash. Εχει σπουδάσει Νομικά στα Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ και της Ουτρέχτης (Ολλανδία).

BY PANOS APOSTOLOU / SOURCE SBS GREEK, DEPARTMENT OF FOREIGN AFFAIRS AND TRADE

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων