10/09/2019 10/09/2019 «Πλημμύρισαν» οι αίθουσες του ελληνικού σχολείου στο Ράι της Νέας Υόρκης από παιδιά με πάθος και δίψα να μάθουν Ελληνικά και τον πολιτισμό μας. Η πρώτη ημέρα του σχολείου, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, βρήκε το προσωπικό, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Συνταγματάρχη Αντώνη Νερούλια και τον Διευθυντή Δημοσθένη Τριανταφύλλου να συνεδριάζουν για να βεβαιωθούν ότι όλα...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2019 - 18:04

Έναρξη σχολικής χρονιάς στο ελληνικό σχολείο του Ράι (Νέα Υόρκη)

Διαδώστε:
Έναρξη σχολικής χρονιάς στο ελληνικό σχολείο του Ράι (Νέα Υόρκη)

«Πλημμύρισαν» οι αίθουσες του ελληνικού σχολείου στο Ράι της Νέας Υόρκης από παιδιά με πάθος και δίψα να μάθουν Ελληνικά και τον πολιτισμό μας.

Η πρώτη ημέρα του σχολείου, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, βρήκε το προσωπικό, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Συνταγματάρχη Αντώνη Νερούλια και τον Διευθυντή Δημοσθένη Τριανταφύλλου να συνεδριάζουν για να βεβαιωθούν ότι όλα ήταν εντάξει.

Στις 9:00 π.μ. ο γονέας στο τραπέζι παρακολούθησης και ασφάλειας κτύπησε το παραδοσιακό κουδούνι και οι γονείς πήραν τα παιδιά τους στις αίθουσες που τους είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων ο Διευθυντής.

Μαθητές και γονείς ήταν περίεργοι να δουν πώς είχε διοργανωθεί το νέο ακαδημαϊκό πρόγραμμα το οποίο έχει την καινοτομία να έχουν μοιραστεί οι μαθητές σε ομάδες ανάλογα με την επάρκεια της γλώσσας. Το μοίρασμα των μαθητών στα νέα τμήματα είχε γίνει τον περασμένο Μάιο με σύσταση της κάθε δασκάλας.

 

Την καινοτομία του προγράμματος με ομάδες μαθητών ανάλογα του επιπέδου τους ήρθε να συμπληρώσει και δεύτερη καινοτομία με τη χρησιμοποίηση των βιβλίων της σειράς ΚΛΙΚ από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για τις τάξεις 5, 6, 7 και 8.

Οι δασκάλες που διδάσκουν με τα βιβλία ΚΛΙΚ έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια από την νέα Υποδιευθύντρια του σχολείου κα Μερόπη Κυριάκου.

Οι μικρότερες Τάξεις από Νηπιαγωγείο μέχρι 4η χρησιμοποιούν τα βιβλία «Γεια Χαρά» του Παπαλοϊζου που έχει και πρόγραμμα στο διαδίκτυο για τους γονείς.

Το αποκορύφωμα της μεγάλης επιτυχίας της πρώτης ημέρας του σχολείου ήταν ο Αγιασμός και οι ευχές του πάτερ Ηλία στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Η μεγάλη επιτυχία ήταν αποτέλεσμα του άψογου προγραμματισμού του Διευθυντή Δημοσθένη Τριανταφύλλου και της συλλογικής εργασίας του Συλλόγου των Γονέων, της Σχολικής Επιτροπής και του διδακτικού προσωπικού.

Το διδακτικό προσωπικό για το έτος 2019-2020 αποτελείται από τους: Δημοσθένη Τριανταφύλλου, Διευθυντή. Mερόπη Κυριάκου, Υποδιευθύντρια και δασκάλα της 2ης Τάξης. Θάνο Κοκκάλα για μουσική. Αλεξία Βολωνάκη για ελληνικούς χορούς και για τις τάξεις των Ελληνικών η κα Σ. Κανάρα, η κα Π. Τσουριστάκη, η κα Α. Λεμπέση, η κα Μ. Ντίνη, η κα M. Αραβοσιτά και η κα Σ. Λαιζηνού.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου των γονέων αποτελείται από την πρόεδρο Ε. Μαστρομιχάλη, την κ. Ε. Μουστάκα, τον κ. Ι. Παππά, τον κ. Α. Τσεντίδη, την κ. A. Τσεντίδη, την κ. Β. Γιάνναρη-Τερτιροπούλου και Μαρία Γαβριήλ.

Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής είναι ο Συνταγματάρχης ε.α. Αντώνης Νερούλιας.

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με περισσότερους μαθητές από πέρυσι, με νέο πρόγραμμα και με μηνύματα αισιοδοξίας για τη μάθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού από τα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Ανήκουν συγχαρητήρια στην κοινότητα του Σωτήρος Χριστού στο Ράι, Νέας Υόρκης, και στον προϊστάμενο Αιδ. π. Ηλία Γ. Βίλλη.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων