21/04/2021 21/04/2021 Κάθε χρόνο την Ημέρα ΑΝΖΑC, ένας Ορθόδοξος Ιερέας από την Βόρειο Αυστραλία, ο π. Χρήστος Τσορακλίδης, συμμετέχει στην ημέρα μνήμης για να τιμήσει όσους υπηρέτησαν την πατρίδα τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου, η Ημέρα AΝΖΑC, έχει σκοπό να τιμήσει τα μέλη των Αυστραλιανών και Νεο-Ζηλανδών Σωμάτων Στρατού (ANZAC) που πολέμησαν...
21 Απριλίου, 2021 - 19:42

Ένας Ορθόδοξος Ιερέας τιμά τους στρατιώτες του Α’ Π.Π.

Διαδώστε:
Ένας Ορθόδοξος Ιερέας τιμά τους στρατιώτες του Α’ Π.Π.

Κάθε χρόνο την Ημέρα ΑΝΖΑC, ένας Ορθόδοξος Ιερέας από την Βόρειο Αυστραλία, ο π. Χρήστος Τσορακλίδης, συμμετέχει στην ημέρα μνήμης για να τιμήσει όσους υπηρέτησαν την πατρίδα τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου, η Ημέρα AΝΖΑC, έχει σκοπό να τιμήσει τα μέλη των Αυστραλιανών και Νεο-Ζηλανδών Σωμάτων Στρατού (ANZAC) που πολέμησαν στην Καλλίπολη ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

“Είναι θέμα εθνικής υπερηφάνειας” τονίζει ο 65χρονος Ιερέας που υπηρετεί την Ενορία του Αγίου Δημητρίου στην Αδελαΐδα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και είχε καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό για 2 χρόνια πριν μεταναστεύσει στην Αυστραλία περίπου το 1980.

Ο π. Χρήστος πριν τέσσερα χρόνια με τις ευλογίες του επιχώριου Επισκόπου έγινε πρόεδρος της Ένωσης των Πρώην Ελλήνων Στρατιωτών της Β. Αυστραλίας και από τότε προσπαθεί να διατηρήσει την Ένωση και να μεταφέρει στο μέλλον την κληρονομιά της.

“Η ένωση ιδρύθηκε το 1947 και το καταστατικό της είναι παλιό. Σε πρόσφατη συνάντησή μας αποφασίσαμε να το ανανεώσουμε με άρθρα που θα παρέχουν την επιτυχία” και εξηγεί “η πλειοψηφία των μελών της Ένωσης είναι πάνω από 75 χρονών. Αν δεν δράσουμε είναι φυσικό να σβήσει το έργο μας μαζί με τα μέλη μας” αναφέρει ο π. Χρήστος αποφασισμένος να διατηρήσει την Ένωση.

Ένα μέρος του κτιρίου θα γίνει ένα μικρό Ελληνικό Πολεμικό Μουσείο όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη σύγχρονη πολεμική ιστορία της Ελλάδος. Στα εκθέματα θα υπάρχουν φωτογραφίες, ρέπλικες από όπλα και άλλα παρόμοια αναμνηστικά.

Τη φετινή χρονιά ο π. Χρήστος δεν θα συμμετέχει στους εορτασμούς την Ημέρας ΑΝΖΑC επειδή είναι η ίδια ημερομηνία με την Κυριακή των Βαΐων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων