06/05/2022 06/05/2022 Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας έκανε γνωστό ότι τις εκδηλώσεις της 81ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία θα λαμπρύνουν εφέτος με την παρουσία τους υψηλόβαθμα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Την αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας που θα επισκεφθεί την Αυστραλία, απαρτίζουν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης,...
06 Μαΐου, 2022 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2022 - 17:34

Επέτειος Μάχης της Κρήτης: Στην Αυστραλία αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
Επέτειος Μάχης της Κρήτης: Στην Αυστραλία αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας έκανε γνωστό ότι τις εκδηλώσεις της 81ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία θα λαμπρύνουν εφέτος με την παρουσία τους υψηλόβαθμα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας που θα επισκεφθεί την Αυστραλία, απαρτίζουν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, του Πολεμικού Ναυτικού, μετά της συζύγου του, ο Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Μιλτιάδης Μηλίτσης, ενώ θα τους συνοδεύει ο Στρατιωτικός ακόλουθος από την Καμπέρα, Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας στην Αυστραλία περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις στο Σύδνεϋ, στην Καμπέρα, στη Μελβούρνη και στο Ντάργουιν. Λόγω του περιορισμένου χρόνου, τις εκδηλώσεις στο Χόμπαρτ της Τασμάνιας θα τιμήσει με την παρουσία του ο Στρατιωτικός ακόλουθος του Γενικού Επιτελείου, Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθούν τελετές μνήμης για την 81η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης με καταθέσεις στεφάνων στο Martin Place του Σύδνεϋ, στο Μνημείο Μνήμης της Μελβούρνης, στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Καμπέρας και στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Μελβούρνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνουν επίσης τελετές, με φύτευση ελιάς στο Lamia Barracks στο Σύδνεϋ και στο Shepparton War Cenotaph στην Μελβούρνη, όπου θα γίνουν και αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για να τιμηθούν οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας και Αυστραλίας.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, τα μέλη της αντιπροσωπείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομογένεια της Αυστραλίας από πρώτο χέρι, μιας και επισκέπτονται την χώρα για πρώτη φορά, ενώ θα τους δοθεί η ευκαιρία να τιμήσουν τους λίγους απομείναντες βετεράνους της Μάχης της Κρήτης και συγκεκριμένα: τον Alf Carpenter (105 χρονών) στο Σύδνεϋ, τον Les Cook (100 χρονών) στην Καμπέρα και τον Charlie Parrott (102 χρονών) στη Μελβούρνη.

Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νεας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την χαρά του, που μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, οι Ομογενείς της Αυστραλίας θα έχουν μαζί τους αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ευχαριστώντας προσωπικά τον Αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κ. Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αποδοχή της πρόσκλησης για τις επετειακές εκδηλώσεις του 2022.

Ο κ. Τσουρδαλάκης καλωσορίζει στην Αυστραλία τον Υπαρχηγό κ. Ιωάννη Δρυμούση και τον Σμήναρχο Μιλτιάδη Μηλίτση και τους εύχεται κάθε επιτυχία κατά την παραμονή τους στους Αντίποδες.

Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης

Πολεμικό Ναυτικό

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ τοποθετήθηκε ως Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από τις 9 Μαρτίου 2020. Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1963. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στις 12 Σεπτεμβρίου του 1982 και αποφοίτησε το 1986 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος.

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού ως Αξιωματικός ΣΝ, Αξιωματικός ΝΚ, Αξιωματικός ΠΒ, Αξιωματικός Κρύπτο, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Οπλισμού, Ύπαρχος και Κυβερνήτης.

Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΝ, Διευθυντής Γ’ Κλάδου στο ΓΕΝ, Διοικητής Ταχέων Σκαφών, Διευθυντής Α’ Κλάδου στο ΑΣ, Διευθυντής Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων στο ΝΣ, καθώς και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ.

Την 5 Μαρτίου 2015 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο και την 30η Μαρτίου 2018 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού Διοικήσεως Φρεγατών. Την 1η Φεβρουαρίου 2019 προήχθη σε Υποναύαρχο και την 7η Μαρτίου 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου. Την 9η Μαρτίου 2020 προήχθη σε Αντιναύαρχο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ είναι κάτοχος των κάτωθι πτυχίων/εξειδικεύσεων: HN Πολέμου (έτος αποφοίτησης 1987), Γενικής Εκπαίδευσης Μάχιμων Ανθυποπλοιάρχων (έτος αποφοίτησης 1990), Σχολείο Εξειδίκευσης ΠΒ/ΤΠΚ (έτος αποφοίτησης 1990), MSc in COMPUTER SCIENCE (NPS-ΗΠΑ) (έτος αποφοίτησης 1995), Σχολή Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (ΣΕΑΝ) (έτος αποφοίτησης 1997), Σχολή Πολέμου Ναυτικού (ΝΣΠ) (έτος αποφοίτησης 2002), Σχολείο Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) (έτος αποφοίτησης 2012).

Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Δια μνημονεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σμήναρχος (ΕΑ) Μιλτιάδης Μηλίτσης

Πολεμική Αεροπορία

Ο Σμήναρχος (ΕΑ) Μιλτιάδης Μηλίτσης είναι ο Τμηματάρχης του 1ου Τμήματος της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ από τις 3 Οκτωβρίου 2021. Γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1968 στη Θεσσαλονίκη. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1988 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1992.

Είναι απόφοιτος του Σχολείου Ελέγχου Αεροσκαφών, της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας, του Σχολείου Εκπόνησης Ενόργανων Διαδικασιών (USAF), του Σχολείου Εκπαίδευσης Στελεχών Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης, του Σχολείου Εκπαιδευτών HPMA (Human Performance in Military Aviation), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

Έχει υπηρετήσει σε Μονάδα RADAR ως Ελεγκτής Αναχαίτισης και σε Στρατιωτικό – Διεθνές Αεροδρόμιο ως Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας Πύργου – Προσέγγισης, ως Προϊστάμενος Υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας, ως Διοικητής Σμήνους Εναέριας Κυκλοφορίας και ως Αξιωματικός Τυποποίησης –Αξιολόγησης. Επίσης έχει υπηρετήσει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ως Επιτελής στο Τμήμα Εναέριας Κυκλοφορίας και Βοηθός Διευθυντή και Διευθυντής Βάρδιας του Κέντρου Επιχειρήσεων. Από ξένες γλώσσες μιλάει Αγγλικά. Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών. Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός

Ελληνικό Πεζικό

Ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Ιωάννης Φασιανός γεννήθηκε την 12 Μαρτίου 1971 στη Λάρισα. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) το 1988 και αποφοίτησε το 1992 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός, υπηρέτησε σε Μονάδες Πεζικού και Μηχανοκίνητου Πεζικού ως Διμοιρίτης και Διοικητής Λόχου, ως Διοικητής Λόχου Αντιαρματικών, καθώς και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως εκπαιδευτής. Επίσης, υπηρέτησε στη «Διοίκηση Άμυνας Νήσου ΜΕΓΙΣΤΗΣ» (ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ) ως Αξιωματικός Πληροφοριών, Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Υποδιοικητής της Μονάδας. Συμμετείχε σε αριθμό ασκήσεων Επιχειρησιακών Στρατηγείων του ΝΑΤΟ, της πρωτοβουλίας Partnership for Peace (PfP) και της Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG).

Την περίοδο 2004 – 2006, υπηρέτησε ως Υπασπιστής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και το 2005 προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη. Την περίοδο 2006-2008 υπηρέτησε στο Τμήμα Αμυντικής Σχεδίασης της Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού (ΔΑΣΠ) του ΓΕΣ, όπου μεταξύ των καθηκόντων του ήταν η παρακολούθηση της προόδου υλοποίησης των Κατευθύνσεων Αμυντικής Σχεδίασης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), καθώς και η οργάνωση νέου Τμήματος Παρακολούθησης Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ, κ.α.) για τον Στρατό Ξηράς. Το διάστημα 2009 – 2010, υπηρέτησε ως ο Επιτελής Σχεδίων στην 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (31 Μ/ΚΤΑΞ) (Καβησός, Ν. Έβρου). Την περίοδο 2010 – 2011, υπηρέτησε ως Υποδιοικητής του 535 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού (535 Μ/ΚΤΠ) της Ταξιαρχίας ενώ, το 2011, προήχθη σε Αντισυνταγματάρχη και του ανετέθη η Διοίκηση του Τάγματος για τα επόμενα 2 έτη (2011 – 2013).

Το διάστημα 2013 – 2016, μετατέθηκε στις Βρυξέλλες, όπου υπηρέτησε ως Επιτελής Τρεχουσών Επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Military Staff / Crisis Response Planning – Current Operations – EUMS/CRP-COP). Ήταν ο αρμόδιος επιτελής για την παρακολούθηση σε στρατηγικό/πολιτικό επίπεδο, των στρατιωτικών επιχειρήσεων της EE στα Βαλκάνια [ειδικότερα της επιχείρησης «ALTHEA» στη Βοσνία–Ερζεγοβίνη (Op. ALTHEA)] και την έκδοση Στρατιωτικής Συμβουλής προς την Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ. Την περίοδο 2016 – 2017, υπηρέτησε ως Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου του Διευθυντή Δ΄ Κλάδου του ΓΕΣ (περιλαμβάνει τις αρμόδιες Διευθύνσεις για την Οργάνωση Στρατού Ξηράς, Αμυντική Σχεδίαση, Δημόσιες Σχέσεις, Εκπαίδευση και Στρατιωτικά Δόγματα) και το Μάρτιο 2017 προήχθη σε Συνταγματάρχη.

Το διάστημα 2018 – 2019, υπηρέτησε στη Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ ως Τμηματάρχης του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΓΕΕΘΑ/Δ4/3). Σε άμεση συνεργασία με την Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ ασχολήθηκε με την προώθηση των Ελληνικών θέσεων σε όλα τα θέματα αμυντικής πολιτικής και ασφάλειας, που απασχόλησαν την ΕΕ το αντίστοιχο διάστημα, στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας (ΚΕΠΠΑ). Το διάστημα 2019 – 2020 του ανατέθηκε η Διοίκηση του Συντάγματος Ευελπίδων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και το επόμενο έτος, 2020 – 2021, διετέλεσε Δντής Σπουδών στη Σχολή Πεζικού του Στρατού Ξηράς. Από τον Οκτώβριο 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα του Ακολούθου Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Ελλάδας στην Αυστραλία και του ανατέθηκε η οργάνωση και έναρξη λειτουργίας του Γραφείου ΑΚΑΜ στην Ελληνική Πρεσβεία στην Καμπέρα.

Είναι Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και αποφοίτησε το 2006. Master of Science in Management, από το Vrije Universiteit Brussel (VUB), (αποφοίτησε το 2016). (Πτυχιακή εργασία: “The Determinants of Participating to UN Peacekeeping Mission: A Comparative Analysis Between a Permanent and a Non-Permanent UN Member”).Master of Arts in Strategic Security Studies, από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, (αποφοίτησε το 2019). (Πτυχιακή εργασία: «Η Στρατηγική Αποτελεσματικότητα των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στη Σύγχρονη Εποχή»).

Ομιλεί τα Αγγλικά και Γαλλικά και είναι Άγαμος. Εχει χόμπι τον Αθλητισμό, την ζωγραφική και το διάβασμα.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων