10/02/2020 10/02/2020 Ο επιφανής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Τζορτζ Μάρκους από την Καλιφόρνια έκανε δωρεά ύψους $2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν. Σημειώνεται ότι πρόκειται για δεύτερη δωρεά καθότι ήδη έχει προβεί στο παρελθόν σε δωρεά $1 ενός εκατομμυρίου δολαρίων, γεγονός το οποίο ανεβάζει το συνολικό ποσό...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 21:22

Επιφανής ομογενής έκανε δωρεά $2 εκατομμυρίων για τον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Επιφανής ομογενής έκανε δωρεά $2 εκατομμυρίων για τον Άγιο Νικόλαο

Ο επιφανής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Τζορτζ Μάρκους από την Καλιφόρνια έκανε δωρεά ύψους $2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για δεύτερη δωρεά καθότι ήδη έχει προβεί στο παρελθόν σε δωρεά $1 ενός εκατομμυρίου δολαρίων, γεγονός το οποίο ανεβάζει το συνολικό ποσό των δωρεών στα $3 εκατομμύρια.

Σε επιστολή του με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2020 προς τον πρόεδρο του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» Ντένης Μέχιελ, ο κ. Μάρκους έγραψε ανάμεσα στα άλλα: «Αγαπητέ Ντένη, κάνατε θαυμάσια εργασία που προήδρευσες στη συνεδρίαση ‘Των Φίλων του Αγίου Νικολάου’… Με χαρά εσωκλείω επιταγή εκ $2 εκατομμυρίων δολαρίων για την υπόσχεση που έδωσα στη διάρκεια της συνεδρίασής μας.
Η Ελληνική Κοινότητα θα ευγνωμονεί αιωνίως εσένα, τον π. Αλέξανδρο (Καρλούτσο) και τον Μιχάλη ψαρό που αναλάβατε τον ηγετικό ρόλο για την ανοικοδόμηση της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.
Με τους πλέον θερμούς χαιρετισμούς μου
Τζορτζ Μάρκους».

Σημειώνεται ότι ο Τζορτζ Μάρκους γεννημένος ως Γεώργιος Μουτσανάς (George Moutsanas) στο ελληνικό νησί της Εύβοιας, μαζί με τον συνέταιρό του William A. Millichap, είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Marcus & Millichap Company (MMC).

Πηγή: www.ekirikas.com/ Θεόδωρος Καλμούκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων