21/03/2023 21/03/2023 Οι Κρητικοί έκλεισαν εντυπωσιακά και φέτος την ελληνική παρέλαση που έγινε την Κυριακή, 19 Μαρτίου, στο φημισμένο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς, της Φλόριδας, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Όπως μεταδίδει ο Εθνικός Κήρυκας «Να ζήσει η Κρήτη», «Ζήτω η Ελλάδα και η 25η Μαρτίου», φώναζαν πολλοί από τον κόσμο, ανεμίζοντας ελληνικές...
21 Μαρτίου, 2023 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 14:16

Φλόριδα: Με σύνθημα “Ζήτω η Ελλάδα” η ομογένεια τίμησε το 1821

Διαδώστε:
Φλόριδα: Με σύνθημα “Ζήτω η Ελλάδα” η ομογένεια τίμησε το 1821

Οι Κρητικοί έκλεισαν εντυπωσιακά και φέτος την ελληνική παρέλαση που έγινε την Κυριακή, 19 Μαρτίου, στο φημισμένο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς, της Φλόριδας, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Όπως μεταδίδει ο Εθνικός Κήρυκας «Να ζήσει η Κρήτη», «Ζήτω η Ελλάδα και η 25η Μαρτίου», φώναζαν πολλοί από τον κόσμο, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες.

Η Παρέλαση άρχισε μετά την πανηγυρική Δοξολογία στον ιστορικό ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός. Οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι ήταν στην κεντρική παραλιακή Λεωφόρο Δωδεκανήσου, που είναι γεμάτη από ελληνικά εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα δώρων και άλλων ειδών.

O δρόμος που ακολούθησαν οι παρελαύνοντες, αντηχούσε από εμβατήρια, ενώ παντού είχαν κρεμαστεί ελληνικές και αμερικανικές σημαίες. Η Επιτροπή Παρέλασης είχε από νωρίς μοιράσει ελληνικές σημαίες, που ο κόσμος τις ύψωνε και ανέμιζε, φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα», κάθε φορά που περνούσε ένα τμήμα.

Φωτογραφίες: Σταύρος Μαρμαρινός/ Εθνικός Κήρυκας

Διαβάστε επίσης: 

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής επιβεβαιώνει την παρέλαση Ευζώνων στη Νέα Υόρκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων