20/04/2020 20/04/2020 Τα χωριά της Βορείου Ηπείρου γεμίζουν κατά τις εορτές του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστου κάθε χρόνο. Οι μόνιμοι κάτοικοι, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, αναμένουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους από την Ελλάδα για να γιορτάσουν μαζί τις σημαντικές εορτές της Ορθοδοξίας, να εκκλησιαστούν και να τιμήσουν τα ελληνικά ήθη και έθιμά τους. Φέτος το...
20 Απριλίου, 2020 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2020 - 12:24

Γιαγιάδες και παππούδες της Βορείου Ηπείρου εύχονται για το Πάσχα (Βίντεο)

Διαδώστε:
Γιαγιάδες και παππούδες της Βορείου Ηπείρου εύχονται για το Πάσχα (Βίντεο)

Τα χωριά της Βορείου Ηπείρου γεμίζουν κατά τις εορτές του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστου κάθε χρόνο.

Οι μόνιμοι κάτοικοι, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, αναμένουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους από την Ελλάδα για να γιορτάσουν μαζί τις σημαντικές εορτές της Ορθοδοξίας, να εκκλησιαστούν και να τιμήσουν τα ελληνικά ήθη και έθιμά τους.

Φέτος το Πάσχα, στα χωριά της Δρόπολης η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, καθώς οι συνήθεις επισκέπτες από την Ελλάδα λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού δεν καταφθάνουν.

Η “Εστία Δερόπολης”, ένας πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός Σύλλογος της Βορείου Ηπείρου μοίρασε σε παιδιά και ηλικιωμένους πασχαλινές κουλούρες και τρόφιμα.

Με την ευκαιρία αυτή οι ξακουστές γιαγιάδες και οι παππούδες της Δρόπολης ευχήθηκαν “Καλή Ανάσταση” και “Καλό Πάσχα” με την ελπίδα οι ευχές τους να φτάσουν στην Ελλάδα και τους αγαπημένους τους.

Η Δερόπολη είναι η ευρύτερη περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου βρίσκονται τα περισσότερα χωριά όπου διαβιοί μόνιμα η γηγενής ελληνική μειονότητα. Φημίζεται για την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Καλή Ανάσταση Δρόπολη!

Έλλη Κούτση, Φράστανη

Ξανθούλα Γιοβάνη (θεία Κώτσαινα), Γεωργουτσάτες

Ο συνταξιούχος δάσκαλος, Δήμος Κουρεμένος, Βουλιαράτες

Ειρήνη Έξαρχου, Βόδριστα

Νίκος Τσόκας, Βρυσερά

Η ομορφιά της Δρόπολης

Πηγή: lawandorder.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων