12/01/2020 12/01/2020 Γιορτή με άρωμα Ελλάδας διοργάνωσε σήμερα το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο στη Σούμπρα. Το Κέντρο, που έχει συνδέσει την παρουσία του με το πιο ζωντανό τμήμα του ελληνισμού στο Κάιρο, έκοψε και φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με τους παροίκους να ανταλλάσσουν ευχές για το νέο έτος. Ανάμεσά τους και ο Αιγυπτιώτης Πρέσβης της Ελλάδας...
12 Ιανουαρίου, 2020 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2020 - 17:27

Γιορτή σε Ελληνικούς ρυθμούς στη Σούμπρα

Διαδώστε:
Γιορτή σε Ελληνικούς ρυθμούς στη Σούμπρα

Γιορτή με άρωμα Ελλάδας διοργάνωσε σήμερα το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο στη Σούμπρα.

Το Κέντρο, που έχει συνδέσει την παρουσία του με το πιο ζωντανό τμήμα του ελληνισμού στο Κάιρο, έκοψε και φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με τους παροίκους να ανταλλάσσουν ευχές για το νέο έτος.

Ανάμεσά τους και ο Αιγυπτιώτης Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, ο Γενικός Πρόξενος κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτριος Γιαννικόπουλος και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Σούμπρα, την παλιά γειτονιά του Καΐρου. «Θαυμάζω τις προσπάθειες των Ελλήνων που συνεχίζουν, επιμένουν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους διατηρώντας την Ελληνική παρουσία στην αγαπημένη χώρα του Νείλου», είπε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων