19/11/2021 19/11/2021 Οι ισχυροί δεσμοί της Ελλάδας και της ομογένειας διατηρούνται μέσα από την ελληνική γλώσσα και την Ορθόδοξη Πίστη μας ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”. Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Κατσανιώτης σημείωσε: “Η ομογένεια της Αμερικής είναι από...
19 Νοεμβρίου, 2021 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2021 - 10:33

Γλώσσα και Ορθόδοξη Πίστη διατηρούν την ελληνική ομογένεια

Διαδώστε:
Γλώσσα και Ορθόδοξη Πίστη διατηρούν την ελληνική ομογένεια

Οι ισχυροί δεσμοί της Ελλάδας και της ομογένειας διατηρούνται μέσα από την ελληνική γλώσσα και την Ορθόδοξη Πίστη μας ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Κατσανιώτης σημείωσε: “Η ομογένεια της Αμερικής είναι από τα πιο δραστήρια μέλη της Διασπορά μας. Με εξαιρετική οργάνωση, υψηλό πατριωτικό φρόνημα και ισχυρές θέσεις στην αμερικανική κοινωνία, προωθεί και ενισχύει πάντα τις θέσεις του ελληνισμού στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το βασικό αίτημα που μου έθεσαν ήταν να ενισχύσουμε τα σχολεία της ομογένειας με περισσότερους Έλληνες δάσκαλους και καθηγητές, προκειμένου τα παιδιά τους – γνήσια ελληνόπουλα 2ης και 3ης γενιάς – να μην αποκοπούν από τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ένα αίτημα που δείχνει τη θέληση αυτών των ανθρώπων να διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς με τη Μητέρα Πατρίδα. Και οι ισχυροί δεσμοί διατηρούνται μέσα από την ελληνική γλώσσα και την Ορθόδοξη Πίστη μας”. 

Παράλληλα τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει δεχθεί αντίστοιχα αιτήματα και από άλλες ομογενειακές κοινότητες. “Ήδη, μέσα από την εξαιρετική συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθούμε να τα επιλύσουμε. Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε ένα αντίστοιχο πρόβλημα με τα μειονοτικά σχολεία στην Αλβανία. Αποτελεί χρέος για την Ελληνική Πολιτεία να δείχνει έμπρακτα πως βρίσκεται σταθερά δίπλα στους απανταχού Έλληνες”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων