24/06/2019 24/06/2019 Το ύστατο χαίρε στη Χρυσάνθη Κ. Σκουφαρίδου είπε η παροικία το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Ιουνίου, στο κοιμητηριακό παρεκκλήσι της Παναγίας που βρίσκεται στην Ι.Μ Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Όλοι αποχαιρέτισαν την αεικίνητη Χρυσάνθη, που έδινε το παρόν της σε όλες τις εκδηλώσεις της παροικίας. Τα παιδιά της, τα εγγόνια της, οι σύζυγοι των τέκνων της ανάμεσα σε...
24 Ιουνίου, 2019 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 22:49

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία την Χρυσάνθη Κ. Σκουφαρίδου

Διαδώστε:
Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία την Χρυσάνθη Κ. Σκουφαρίδου

Το ύστατο χαίρε στη Χρυσάνθη Κ. Σκουφαρίδου είπε η παροικία το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Ιουνίου, στο κοιμητηριακό παρεκκλήσι της Παναγίας που βρίσκεται στην Ι.Μ Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο.

Όλοι αποχαιρέτισαν την αεικίνητη Χρυσάνθη, που έδινε το παρόν της σε όλες τις εκδηλώσεις της παροικίας. Τα παιδιά της, τα εγγόνια της, οι σύζυγοι των τέκνων της ανάμεσα σε αυτούς και η νύφη της, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και όλη η παροικία τη συνόδευσαν με δάκρυα στα μάτια στην τελευταία της κατοικία.

 

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στην Εξόδιο Ακολουθία, μίλησε με από καρδιάς λόγια για την εκλιπούσα, που ήταν πάντα κοντά στην εκκλησία. Η απώλειά της μεγάλη, όπως είπε, χαρακτηριστικά. «Ήταν πανταχού παρούσα. Δεν χτυπούσε καμπάνα κι η Χρυσάνθη να μην ήταν παρούσα. Δεν γινόταν εκδήλωση στην παροικία, στους συλλόγους και στην κοινότητα χωρίς τη Χρυσάνθη παρούσα. Αυτό και μόνο την καταξιώνει στην παροικία μας. Κάτι άλλο που πρέπει να θυμόμαστε από τη Χρυσάνθη είναι η αισιοδοξία αυτής. Παρά τα όποια προβλήματά της σβήνει ένας άνθρωπος που ήταν τόσο απαραίτητος σε εμάς. Εύχομαι να βρει μιμητές η Χρυσάνθη. Οι άνθρωποι να μην απομακρύνονται ούτε από τα παροικιακά αλλά ούτε και από τα εκκλησιαστικά γεγονοτα. Και εύχομαι και η αισιοδοξία της να είναι και δική μας αισιοδοξία. Να ατενίζουμε πάντοτε τα πράγματα με χαμόγελο. Ο Θεός να την αναπαύσει και να δίδει στους δικούς της ανθρώπους, στα παιδιά και στα εγγόνια της πλούσια την ευχή της και την ευλογία της από εκεί ψηλά που βρίσκεται. Αμήν».

Στην Εξόδιο Ακολουθία παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου,ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής, ο Ταμίας κ. Αντώνης Ιορδανίδης οι Κοινοτικοί Επίτροποι, Ανδρέας Γιόσρι,Λεωνίδας Φοντριέ, Στέλιος Χαλκιάς.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από δεκάδες παροίκους και από υπαλλήλους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, οι οποίοι ήρθαν και αυτοί για να αποχαιρετίσουν την Χρυσάνθη Κ. Σκουφαρίδου, με επικεφαλής, τη Γενική Διευθύντρια κ. Ιωάννα Καρδάση.

Στο ύστατο χαίρε στη Χρυσάνθη Κ. Σκουφαρίδου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Προεδρεία και τα Δ.Σ των παροικιακών Συλλόγων και Σωματείων, του ΠΑΟΚ, του ΣΕΝΕΚ, της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καΐρου , της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου, του ΣΕΑΑΣ, του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Καΐρου, του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου, της Κυπριακής Αδελφότητας.

Παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί από την Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Αν. Αναστασίου, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γ. Ψάνης, ο διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρ. Παπαδόπουλος και η οικονομική διευθύντρια κ. Κωνσταντίνα Γεδεών.

Η ταφή έγινε στο Ελληνικό Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου.

Ψηφίσματα για την απώλεια της Χρυσάνθης Κ. Σκουφαρίδου έστειλαν η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, ο ΣΕΝΕΚ, ο ΣΕΑΑΣ, η Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, ο ΠΑΟΚ, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καΐρου, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών Καΐρου.

Λίγα λόγια για την Χρυσάνθη Κ. Σκουφαρίδου

Η Χρυσάνθη Κ. Σκουφαρίδου έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2019, Ή δραστήριο μέλος τηςΕλληνικής Κοινότητας Καΐρου, έδινε το παρόν της σε όλες τις εκδηλώσεις και ήταν μέλος της χορωδίας του Κοινοτικού Ιερού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο αείμνηστος σύζυγος της Σωτήρης ήταν Πρόεδρος του ΠΑΟΚ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΑΣ.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα τέκνα της Δημήτρη, Κώστα και Παναγιώτη, στις συζύγους αυτών και στα εγγόνια της.

Αιωνία της η μνήμη.

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων