29/08/2022 29/08/2022 Με κατάνυξη εορτάστηκε το Σάββατο, 27 Αυγούστου, η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας. Οι πιστοί προσκόμισαν τις πατροπαράδοτες φανουρόπιτες, που ευλογήθηκαν και μοιράστηκαν στο εκκλησίασμα κατά τη διάρκεια του κεράσματος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, διοργανώθηκε με επιτυχία η τέταρτη εκδήλωση του φεστιβάλ «Θεοτόκεια 2022» με θέμα:...
29 Αυγούστου, 2022 - 18:20

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου και «Θεοτόκεια» στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Φανουρίου και «Θεοτόκεια» στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Με κατάνυξη εορτάστηκε το Σάββατο, 27 Αυγούστου, η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας.

Οι πιστοί προσκόμισαν τις πατροπαράδοτες φανουρόπιτες, που ευλογήθηκαν και μοιράστηκαν στο εκκλησίασμα κατά τη διάρκεια του κεράσματος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, διοργανώθηκε με επιτυχία η τέταρτη εκδήλωση του φεστιβάλ «Θεοτόκεια 2022» με θέμα: «Ο εξισλαμισμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την περίοδο 1919-1925. Μια μελέτη μνήμης».

Στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου, που γίνεται για πρώτη φορά στην Τουρκία, ήταν ο Αν. Καθηγητής Δρ. Χακάν Γιουτζέλ, από το Πανεπιστήμιο Γαλατασαράι, και ο Μερτ Καγιά, συγγραφέας και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Χατζέττεπε.

Τη βιβλιοπαρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ενορίτες και φίλοι του φεστιβάλ.

 

Πηγή: vema

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων