10/10/2021 10/10/2021 Δυνατά χτύπησε χθες η καρδιά της Ομογένειας στην Στουτγάρδη στη μεγαλειώδη παρέλαση παρουσία των Ευζώνων μας σκορπώντας εθνική περηφάνια στους Έλληνες! Άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, Eλληνόπουλα κάθε ηλικίας από ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία παρέλασαν περήφανα στο κέντρο της Στουτγάρδης και αποθεώθηκαν από πλήθος κόσμου. “Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει τόσο...
10 Οκτωβρίου, 2021 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2021 - 9:37

Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε δυνατά στη Στουτγάρδη

Διαδώστε:
Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε δυνατά στη Στουτγάρδη

Δυνατά χτύπησε χθες η καρδιά της Ομογένειας στην Στουτγάρδη στη μεγαλειώδη παρέλαση παρουσία των Ευζώνων μας σκορπώντας εθνική περηφάνια στους Έλληνες!

Άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, Eλληνόπουλα κάθε ηλικίας από ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία παρέλασαν περήφανα στο κέντρο της Στουτγάρδης και αποθεώθηκαν από πλήθος κόσμου. “Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει τόσο δυνατά που ακούγεται στα πέρατα του κόσμου. Είναι μια καρδιά νέα, μια καρδιά γεμάτη ενθουσιασμό και κυρίως μια καρδιά, η οποία πάλλεται από την ιστορία της και από την ελπίδα για το μέλλον,” τόνισε στην ΕΡΤ η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γερμανία, κ. Μάρα Μαρινάκη.

Η πραγματοποίηση μιας παρέλασης σε ευρωπαϊκή πόλη εκτός Ελλάδας, στα πρότυπα παρελάσεων σε άλλες ηπείρους, υπήρξε ανέκαθεν ​επιθυμία πολλών ομογενών. Στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης ζουν και δραστηριοποιούνται γύρω στους 200.000 Έλληνες. Πάνω από 70 ελληνικοί σύλλογοι (τόσο γονέων και κηδεμόνων όσο και πολιτιστικοί και κοινότητες) κρατούν ζωντανό τον πολιτισμό της πατρίδας μας, ζώντας 2.000 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν. “Το 2021,με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποφασίστηκε αυτή η επιθυμία τόσων χρόνων να πάρει σάρκα και οστά. Όλοι οι Έλληνες της Γερμανίας θα συναντηθούμε σε μια παρέλαση που προβλέπεται μεγαλειώδης, την πρώτη τέτοιου είδους που θα πραγματοποιηθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους, για να βγάλουμε την πατρίδα μας στο φως και να σηκώσουμε την Ελλάδα μας λίγο ψηλότερα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή.

Την Παρασκευή  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν των Γερμανών Φιλελλήνων στη Στουτγάρδη. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη και της Πρέσβεως της Ελλάδας στη Γερμανία, κας Μάρας Μαρινάκη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων